20:39 02.12.2015

"Центренерго" очікує прибуття 4 грудня 168 тис. тонн вугілля з ПАР

2 хв читати
"Центренерго" очікує прибуття 4 грудня 168 тис. тонн вугілля з ПАР

Київ. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Енергогенерувальна компанія ПАТ "Центренерго" очікує прибуття 4 грудня цього року в Україну 168 тис. тонн антрацитового вугілля з ПАР.

Згідно з повідомленням на сайті підприємства, постачання здійснюються на основі підписаного наприкінці вересня двостороннього договору з Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія).

"У донбасівського вугілля є безумовна перевага в цінових параметрах. Але на сьогодні диверсифікація постачань палива - це єдиний дієвий хід у протистоянні гіпотетичній вугільній блокаді з боку РФ і окупованих територій Донбасу. Вжиті заходи (диверсифікація постачань з ПАР) допоможуть "Центренерго" успішно пройти осінньо-зимовий період 2015/2016", - зазначають у компанії.

Як повідомлялося, наприкінці листопада міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що впродовж 4-12 грудня поточного року в одеські порти очікується прибуття близько 250 тис. тонн вугілля з ПАР.

Крім того, "Центренерго" підписало договір на постачання в січні-лютому 2016 року ще близько 170 тис. тонн вугілля енергетичних марок з ПАР. Два кораблі з ПАР з вказаним обсягом вугілля очікують до прибуття в 20-х числах січня.

В.о. глави "Центренерго" Олег Коземко у вересні зазначав, що ціна вугілля з ПАР становить $65 за тонну на умовах CIF за калорійності 5500 ккал.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС загальною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості належить 78,3% акцій компанії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА