17:47 03.12.2015

У Раді Європи позитивно оцінюють процес реформування інформаційної сфери в Україні

1 хв читати
У Раді Європи позитивно оцінюють процес реформування інформаційної сфери в Україні

У Раді Європи схвалюють позитивні результати цьогорічного реформування інформаційної сфери України і сподіваються, що реформи триватимуть, заявляє спеціальний представник голови Ради Європи щодо України Крістос Джакомопулос.

"Як спецпредставник щодо України я вітаю ухвалення таких важливих законів, як закон про прозорість медіа-власності, приватизацію комунальної друкарської преси", - сказав К.Джакомопулос на конференції "Інформаційне суспільство в Україні: досягнення та пріоритети реформ" у Києві в четвер.

Крім того, він вважає позитивним фактом перегляд закону про аудіовізуальні послуги, запуск суспільного мовлення відповідно до європейських стандартів, заходи щодо зміцнення потенціалу інституту омбудсмена у сфері доступу до публічної інформації та захисту персональних даних, а також подальше зміцнення потенціалу Національної комісії з телебачення і радіомовлення шляхом розробки методології моніторингу ЗМІ.

Спецпредставник голови Ради Європи також вважає, що заходи у рамках спільної програми РЄ та ЄС "Посилення інформаційного співтовариства в Україні" повністю відповідають національній стратегії з прав людини, підписаній президентом України у вересні 2015 року, і плану дій РЄ для України 2015-2017 рр.

"Я сподіваюся, що позитивні результати, досягнуті за цією програмою, буде продовжено у сфері розвитку інформаційного співтовариства і у 2016 році та після. Я також закликаю до імплементації нових законів України у сфері захисту медіа та відповідності законодавства України в цій сфері європейським стандартам", - сказав К.Джакомопулос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА