18:14 03.12.2015

Власник оператора лотерей "УНЛ" заявляє про незаконну зміну акціонерів

2 хв читати
Власник оператора лотерей "УНЛ" заявляє про незаконну зміну акціонерів

Власник оператора лотерей "Українська національна лотерея" ("УНЛ", Київ) Pirsum Services Limited (Кіпр) оскаржить рішення суду про зміну акціонера компанії на користь громадянина Швейцарії Пітера Шетті, заявив генеральний директор "УНЛ" Андрій Бочковський на прес-брифінгу в четвер.

"Ми звертаємося до президента та генерального прокурора України із заявою про незаконну зміну акціонера на підставі неправомірного судового рішення та проханням розібратися в ситуації", - сказав він.

За його словами, з 18 листопада новим власником компанії став громадянин Швейцарії П.Шетті на підставі рішення Корольовського районного суду Житомира від 10 листопада 2015 року.

При цьому А.Бочковський наголосив, що справу розглядали в украй стислі терміни - з 4 по 10 листопада. Жоден відповідач у справі для розгляду позову у відкритому судовому засіданні не прибув. Крім того, суддя порушив територіальну підсудність.

"УНЛ" зазнала рейдерської атаки, внаслідок чого компанія зі статутним капіталом понад 200 млн грн перейшла у власність третьої особи, про яку я вперше чую", - заявив А.Бочковський.

Pirsum Services Limited просить владу відкрити кримінальне провадження стосовно судді та взяти подальший хід слідства під контроль.

За даними "УНЛ", нині її статутний капітал становить 268,7 млн грн.

За даними Єдиного держреєстру, з кінця 2014 року власником компанії була угорська UNL Holding LLC (Будапешт), а її бенефіціаром виступає українець Сергій Піндич. Із жовтня 2015 року власником є кіпрська компанія Pirsum Services Limited.

Окрім цього, наприкінці вересня 2014 року "УНЛ", щоб спростувати чутки в ЗМІ про начебто її приналежність до російського бізнесу та можливість санкцій, розкрила на прес-конференції своїх колишніх бенефіціаріїв: П.Шетті (Швейцарія), Франц Ренгхофер та Вулф Кламмерт (обидва - Австрія). До президента Петра Порошенка було надіслано листа з проханням розібратися в проблемі та захистити права європейських інвесторів.

"УНЛ" у 2013 році наростила чистий дохід у 2,1 раза - до 0,633 млрд грн, її чистий збиток збільшився на 33,9% - до 10,8 млн грн.

Дані за 2014 рік відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА