10:39 06.12.2015

Президент доручив Кабміну утворити оргкомітет з підготовки та відзначення 25-ї річниці проголошення незалежності України

2 хв читати
Президент доручив Кабміну утворити оргкомітет з підготовки та відзначення 25-ї річниці проголошення незалежності України

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення 24 серпня наступного року 25-ї річниці проголошення незалежності України, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з указом "Про відзначення 25-ї річниці незалежності України", Кабінету Міністрів доручено утворити у місячний термін Організаційний комітет з підготовки та відзначення цієї події, визначивши його співголовами прем'єр-міністра і голову Адміністрації президента, з залученням до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об'єднань. Уряд за участю Організаційного комітету має розробити у тримісячний термін і затвердити план заходів з відзначення 25-ї річниці незалежності України.

Зокрема, 23 серпня 2016 року до Дня державного прапора України передбачається офіційна церемонія урочистого підняття українського прапора і проведення різних заходів, спрямованих на популяризацію державних символів України.

З нагоди Дня незалежності України, 24 серпня 2016 року, зокрема, плануються урочистості в Києві за участю керівництва держави, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, науковців, творчої інтелігенції, духовенства. Програма заходів також має передбачати покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, передбачено проведення інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності, видатним історичним постатям та сучасним діячам Української держави, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет держави та її європейський вибір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА