17:08 06.12.2015

Постачання електроенергії в Крим з материкової України можуть бути відновлені в обсязі, що не перевищує 200-250 МВт – Джемілєв

2 хв читати
Постачання електроенергії в Крим з материкової України можуть бути відновлені в обсязі, що не перевищує 200-250 МВт – Джемілєв

Постачання електроенергії з материкової України в окупований Крим можуть бути відновлені на основі поваги до кримчан, які опинилися в заручниках у окупантів але не більше ніж в обсязі 200-250 МВт,.

Про це в неділю на своїй сторінці в Facebook повідомив національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв за підсумками зустрічі в суботу з президентом Петром Порошенком, на якій обговорювалося питання припинення постачання електроенергії на територію тимчасово окупованого півострова.

Він нагадав, що загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт. При цьому в останній рік з материкової України на півострів поставлялося 850-900 МВт.

"Разом із тим, що генерується в Криму, цього вистачало населенню півострова в умовах занепаду промисловості внаслідок санкцій. І цього вистачало окупантам на безбідне існування, на 100% забезпечення військових частин, гарнізонів, ракетно-зенітних комплексів, аеродромів тощо. Так не може тривати за будь-яких мотивів: моральних, військових, політичних", - зазначив М.Джемілєв.

"Із поваги до людей, які опинилися в заручниках окупантів, поставки електроенергії в Крим можуть бути відновлені не більше ніж в обсязі 200-250 МВт. Таке рішення може бути прийнято, враховуючи аргументи всіх наших партнерів. При цьому залишається в силі категорична вимога про те, що в будь-яких договорах, укладених нашою країною, Автономна Республіка Крим має фігурувати тільки як частина України", - наголосив національний лідер кримських татар.

Раніше в неділю глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров не виключив, що енергопостачання тимчасово окупованої Росією Автономної Республіки Крим з материкової України буде відновлено до кінця місяця однією лінією електропередач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА