15:22 07.12.2015

Наливайченко називає "маячнею" заяви про причетність до історії з викраденими у Нідерландах картинами

1 хв читати
Наливайченко називає "маячнею" заяви про причетність до історії з викраденими у Нідерландах картинами

Екс-глава Служби безпеки України, лідер громадської організації "Антикорупційний рух" Валентин Наливайченко категорично спростовує звинувачення голландської сторони в його нібито причетності до вимоги викупу за викрадені з музею картини.

"Це повна маячня! Звертаюся до Інтерполу та правоохоронних органів Голландії розслідувати і встановити справжніх злочинців", - заявив В. Наливайченко агентству "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, координатор "Антикорупційного руху", екс-спікер СБУ Маркіян Лубківський вважає, що це інформаційна атака, пов'язана з антикорупційною діяльністю В. Наливайченка. "Це брудна цинічна брехня", - сказав він агентству, додавши: "Не хотілося б, щоб голландські фахівці, які щиро переживають за долю картин, були втягнуті в брудні політичні ігри".

Раніше західні ЗМІ повідомляли про причетність В. Наливайченка і лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока до вимоги викупу за викрадені з музею в Нідерландах картини.

Зокрема, як пише інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на NOS, представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених картин (були вкрадені у 2005 році) перебуває у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 млн євро. Як стверджує представник музею, батальйон має зв'язки "на найвищому політичному рівні".

У музеї також стверджують, що до цієї історії можуть бути причетні О. Тягнибок і В. Наливайченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА