17:23 07.12.2015

Смерть дітей у Київській області не пов'язана з вакцинацією від поліомієліту - експерти

2 хв читати
Смерть дітей у Київській області не пов'язана з вакцинацією від поліомієліту - експерти

Вакцина проти поліомієліту не могла викликати розлади у стані здоров'я, що призвели до летального результату серед дітей у Київській області, які за часом збіглися з періодом додаткової імунізації проти поліомієліту в Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, до такого висновку дійшли експерти комісії відомства, а також Центральної групи оперативного реагування та розслідування негативних випадків після імунізації (ННПІ) після детального вивчення всіх матеріалів, підготовлених регіональної групою з реагування на ННПІ.

Як наголошується в повідомленні, експерти вивчили всі матеріали і обставини летальних випадків серед дітей у Київській області. Зокрема, також розглянуті копії медичних документів дитини з Білої Церкви.

За результатами розгляду всієї документації підготовлено обґрунтований висновок про відсутність причинно-наслідкового зв'язку між смертю дитини та проведеною вакцинацією проти поліомієліту. Використана для проведення щеплення вакцина не могла викликати ті розлади у стані здоров'я, що призвели до смерті.

Згідно з рішенням клініко-експертної комісії МОЗ, остаточну причину смерті дитини буде визначено після отримання результатів бактеріологічного, вірусологічного і гістологічного досліджень.

Як повідомлялося, Білоцерківський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) за фактом смерті трирічної дитини, яку констатував лікар швидкої медичної допомоги 25 листопада.

"При виїзді до місця події співробітники поліції з'ясували, що на початку листопада в дитячому саду була проведена вакцинація дітей. Через два дні в одного хлопчика погіршився стан здоров'я: підвищилася температура тіла, почалися болі в животі (нудота). Близько тижня дитина перебувала на стаціонарному лікуванні в одній з лікарень Білої Церкви. Після виписки з медустанови хлопчик перебував за місцем проживання. Через 10 днів у нього настільки погіршився стан здоров'я, що вночі він помер", - зазначалося в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА