14:24 08.12.2015

МВС України розшукує голландські картини - Клімкін

2 хв читати
МВС України розшукує голландські картини - Клімкін

Міністерство внутрішніх справ України розшукує голландські картини, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Голландська сторона порушила це питання під час візиту президента України до Голландії. Наше МВС працює над цим питанням", - сказав П. Клімкін журналістам, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому міністр наголосив, що пошуки ускладнили дії самого музею. "Музей сам почав переговори. Яким чином він їх дивпров - невідомо. Зараз до цього підключилося і МВС, і посольство Голландії. Сподіваюся, що наші скоординовані зусилля будуть успішними", - сказав П. Клімкін.

Міністр повідомив, що цей інцидент "дуже важливий для тих, хто намагається зіпсувати наш імідж, що важливо перед референдумом 6 квітня". "Ми зараз саме працюємо, щоб узгодити логіку і стратегію наших подальших дій. Більшість із кроків погоджено, ми знаємо, як діятиме найближчим часом. Але питання картин в багатьох аспектах, звичайно, іміджеве, - сказав він.

"Сподіваюся, що це ніяк не вплине (результати референдуму - ІФ) і ми продемонструємо до референдуму успіх (розслідування - ІФ). І всі зрозуміють, як це треба робити – не починати неконтрольовані переговори невідомо з ким і не розголошувати цю інформацію, а працювати в контакті між правоохоронцями двох країн. Як це відбувається зараз, після того, як голландська сторона коротко порушила це питання під час візиту президента до Голландії", - сказав П.Клімкін.

Раніше західні ЗМІ повідомляли про причетність екс-глави СБУ Валентина Наливайченка і лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока до вимоги викупу за викрадені з музею в Нідерландах картини.

Зокрема, як пише інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на NOS, представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених картин (були вкрадені у 2005 році) перебуває в батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 млн євро. Як стверджує представник музею, батальйон має зв'язки "на найвищому політичному рівні".

У музеї також стверджують, що до цієї історії можуть бути причетні О. Тягнибок і В. Наливайченко.

Сам В. Наливайченко категорично спростовує звинувачення голландської сторони в його нібито причетність до вимоги викупу за викрадені з музею картини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА