10:23 09.12.2015

ОБСЄ вважає ситуацію в Широкиному нестабільною

2 хв читати
ОБСЄ вважає ситуацію в Широкиному нестабільною

Заступник голови місії ОБСЄ на Донбасі Александр Гуг назвав ситуацію в селищі Широкиному, що розташоване між позиціями "ДНР" і позиціями українських військових, нестабільною та неможливою для проживання населення.

"На цьому етапі найближчі позиції українських військ розташовані на пагорбі на західній околиці Широкиного, позиції військ "ДНР" розташовані уздовж дороги, що веде до Новоазовська. Але коли ми вчора під'їжджали до Широкиного, нам повідомили - я хочу наголосити, що ми самі цього не бачили, - що представник "ДНР" дістав поранення. Ми не знаємо, дістав він поранення внаслідок відкриття вогню чи він підірвався на міні, але можемо зробити висновок про нестабільну ситуацію з безпекою в Широкиному", - повідомив А.Гуг журналістам у середу.

"У самому селищі величезна кількість невибухлих боєприпасів і мін, які роблять селище неможливим для проживання населення", - додав він.

За його словами, мирні жителі, які раніше жили в Широкиному, тепер проживають у Новоазовську (контрольована "ДНР" територія) і Маріуполі (підконтрольна Україні територія).

"Ми бачили, як мирні жителі приходили і йшли, очевидно, подивитися на свої оселі. Можливо, вони проводили там ніч, але це складно сказати. Що стосується громади переселенців із Широкиного, вона нині розділена між Маріуполем та Новоазовськом, і вони намагаються підтримувати контакт одне з одним", - сказав заступник голови місії ОБСЄ.

Він зазначив, що ОБСЄ працює над тим, щоб сторони отримували більше інформації про те, що відбувається в селищі, і довіряли одна одній.

"Для повернення мирних жителів необхідно, щоб дві сторони уклали угоду. Ми перебуваємо там із метою допомогти сторонам укласти таку угоду. Наразі дуже мало довіри між сторонами, як ви знаєте, але наша спроба встановити камери в Широкиному має надати сторонам можливість отримувати більше інформації про те, що там відбувається, і, таким чином, приведе до зростання довіри", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА