11:10 09.12.2015

Сакварелідзе допускає, що вилучені з ОПЗ документи можуть привести до посадових осіб Кабміну

2 хв читати
Сакварелідзе допускає, що вилучені з ОПЗ документи можуть привести до посадових осіб Кабміну

Прокуратура під час обшуків вилучила на Одеському припортовому заводі (ОПЗ) документи, які можуть привести до посадових осіб українського уряду, заявив заступник генпрокурора України, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.

"Ми здійснили обшук підприємства (ОПЗ - ІФ), звідки було вилучено дуже важливі документи, які можуть нас привести, зокрема, і в Кабмін... Слідство в дуже активній фазі. У наших інтересах, щоб максимально швидко вийти на перші результати, які буде оприлюднено і передано громадськості", - розповів він в інтерв'ю "5 каналу" у вівторок увечері.

Д.Сакварелідзе підтвердив, що одеська прокуратура розслідує корупційні схеми ОПЗ на суму понад 4 млрд грн.

За його словами, буде встановлено осіб, причетних до розкрадання коштів, які мали надійти до бюджету, проте були виведені, зокрема, за допомогою підставних компаній.

Прокурор також прогнозує, що протягом наступних тижнів можуть з'явитися перші підозри і звинувачення за результатами розслідувань фактів корупції на ОПЗ.

"Усі факти перевіряють, я не можу назвати конкретні прізвища, там багато прізвищ фігурує. Відбуваються активні допити, перевіряють слідчим шляхом усі факти. Ні для кого не секрет, що на державні підприємства такого рівня випадково люди не потрапляють - там люди, які конкретно розбираються в таких схемах. Ця справа існувала до заяви Міхеіла (Саакашвілі), тепер ми її активізували і йдемо в міру можливості до кінця", - зазначив Д.Сакварелідзе.

"Наступні кілька тижнів будуть ключовими, оскільки будуть первинні факти, будуть, напевно, вже конкретні правові рішення, підозри, можливо, звинувачення", - додав він.

Раніше деякі українські ЗМІ з посиланням на британське видання The Times повідомили, що начебто, за словами Д.Сакварелідзе, Генпрокуратура підозрює прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в причетності до розкрадання прибутку ОПЗ за корупційною схемою на суму $90 млн на рік. Начебто докази причетності А.Яценюка до цієї схеми було виявлено під час рейду на завод.

Д.Сакварелідзе спростував цю інформацію ЗМІ.

"Я як прокурор поки що, на етапі слідства, не маю права звинувачувати в корупційній діяльності будь-кого. Це непрофесійно і неетично. Звинувачення повинно мати форму щонайменше оголошення про підозру. Відповідно, в нашій бесіді я не міг назвати ім'я Арсенія Петровича Яценюка як учасника корупційної махінації на 90 млн", - написав він у Facebook у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА