17:16 09.12.2015

МВС проводить обшук у дніпропетровському офісі "Датагруп" у справі про порушення авторських прав

2 хв читати
МВС проводить обшук у дніпропетровському офісі "Датагруп" у справі про порушення авторських прав

Представники Міністерства внутрішніх справ проводять обшук у дніпропетровському офісі ПРАТ "Датагруп" у справі про порушення авторських прав, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Дніпропетровського ГУ МВС в середу.

"Міліція поштою отримала листа про те, що порушуються авторські права. Розслідується справа за ст. 176 ч. 2 Кримінального кодексу", - повідомили агентству в МВС.

Як зазначається в постанові суду, текст якого оприлюднив у Facebook представник компанії, правоохоронні органи порушили провадження за заявою голови "Української антипіратської асоціації" Михайлова, який, згідно з довіреністю, є представником Universal City Studios (США), про те, що на веб-сайті torrents.pp.ua незаконно поширюються фільми, права на які належать зазначеній американській компанії.

"Також під час досудового розслідування за допомогою пошукової бази WHOIS було встановлено домен, з якого на сайт torrents.pp.ua надходять фільми для перегляду. Після цього було встановлено IP-адресу, що належить Global Telecommunication System (ПРАТ "Датагруп" є власником компанії – ІФ)", - йдеться в постанові суду.

Суд ухвалив рішення надати слідчому дозвіл на обшук "з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, пошуку майна та засобів правопорушення, а саме - електронних носіїв інформації з ... IP-адресою, на яких зберігаються відеофайли і посилання на файли, які можуть мати доказове значення за вказаною IP-адресою.

Слідчого також зобов'язали фіксувати процес проведення обшуку за допомогою засобів відеофіксації. При цьому про будь-яке вилучення обладнання у постанові суду не йдеться.

Раніше "Датагруп" повідомила про блокування її дніпропетровського офісу представниками МВС.

"Співробітників компанії закрили в одній кімнаті, відібрали особисті мобільні телефони. Через кілька хвилин після заяв працівників про порушення їхніх конституційних прав особисті речі повернули, кімнату розблокували. Водночас офіс компанії залишається закритим, співробітникам не дають вийти на вулицю. Зараз юристи компанії намагаються з'ясувати юридичне обґрунтування затримання співробітників і блокування роботи офісу "Датагруп", - наголошувалося в повідомленні на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

ПРАТ "Датагруп" засноване в 2000 році. Займається наданням на території України послуг телефонного зв'язку, передання даних, доступу до Інтернет, а також продажем телекомунікаційного обладнання.

Кінцевим бенефіціарним власником компанії, згідно з Єдиним держреєстром, є бізнесмен Олександр Кардаков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА