09:46 10.12.2015

Велика азіатська компанія зацікавлена інвестувати у швидкісне залізничне сполучення Київ-Берлін і Київ-Одеса

1 хв читати
Велика азіатська компанія зацікавлена інвестувати у швидкісне залізничне сполучення Київ-Берлін і Київ-Одеса

Велика інфраструктурна корпорація з Азії зацікавлена інвестувати в розвиток високошвидкісного залізничного сполучення в Україні, повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян.

"Сьогодні провели переговори з компанією, яка входить до топ-3 інфраструктурних корпорацій азіатського регіону. Є предметний інтерес інвестувати у будівництво високошвидкісного пасажирського залізничного сполучення Київ-Львів-Варшава-Берлін і Київ-Одеса, розвиток річкової логістики і сучасних автомагістралей", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

За словами В. Омеляна, з наступного тижня розпочнеться спільна експертна робота над підготовкою проектних пропозицій.

"Бажання Міністерства економіки залучити ;5 млрд вже в 2016 році може бути не лише реалістичним, а й заниженим, якщо вийде хоч би один з цих проектів", - додав заступник міністра інфраструктури України.

Як повідомлялося, в Україні швидкісне залізничне сполучення забезпечується тільки поїздами класу "Інтерсіті+", що розвивають швидкість до 160 км/год. На напрямках Київ-Львів і Київ-Одеса залучені такі потяги.

На маршруті Київ-Варшава курсує потяг №67, який долає відстань приблизно за 17 годин. Залізничного сполучення між Києвом і Берліном нині немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА