14:32 10.12.2015

Київ чекає запиту від Генпрокуратури Нідерландів щодо історії з викраденими картинами – голова Нацполіції

2 хв читати
Київ чекає запиту від Генпрокуратури Нідерландів щодо історії з викраденими картинами – голова Нацполіції

Українська сторона очікує офіційного запиту від Генпрокуратури Нідерландів щодо з'ясування обставин зникнення картин голландських та очікує представників слідства з Нідерландів, заявляє голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Як керівник Національної поліції України, я можу запевнити вас, що в короткий термін ми очікуємо офіційного запиту від Генпрокуратури Нідерландів, адресованого Генпрокуратури України", - сказала вона у коментарі іноземним ЗМІ в четвер у Києві.

Голова Нацполіції заявила: "Хочу запевнити вас, що ми відкриті і чекаємо в Україні офіційних представників слідства, які зможуть вивчити ці матеріали і запит разом із нашими слідчими".

За словами Х. Деканоідзе, Україна готова прийняти голландську сторону і співпрацювати в розслідуванні інциденту з картинами.

Раніше представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених у 2005 році картин перебуває в Україні в батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна EUR50 млн.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна контактує з Нідерландами щодо ситуації з викраденими картинами і розповів, "що на одній з дач під Донецьком група людей виявила колекцію, яку ідентифікують як таку, що відношення до тієї колекції, яка зникла кілька років тому з голландського музею... Є ймовірність того, що цю колекцію намагаються продати на "чорному" ринку і ми над цим працюємо".

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України перевірити інформацію, що стосується вкрадених у Нідерландах картин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА