15:31 10.12.2015

Глава Volkswagen має намір зберегти всі 12 брендів попри "дизельний скандал"

2 хв читати
Глава Volkswagen має намір зберегти всі 12 брендів попри "дизельний скандал"

Німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW) має намір зберегти усі 12 наявних брендів попри наслідки "дизельного скандалу", заявив головний виконавчий директор компанії Матіас Мюллер під час першого телеінтерв'ю за весь час "дизельгейта".

"Немає ніяких причин позбавлятися активів. Ми дивимося в майбутнє VW. Ми хочемо зробити компанію сучаснішою і відкритою", - сказав він у бесіді з журналістами Bloomberg.

Опитування понад 100 інформаторів в різних підрозділах компанії не виявило нових важливих для розслідування подробиць, зазначив топ-менеджер.

За словами М.Мюллера, концерн розраховує досягти угоди з американськими регуляторами, зокрема Агентством з охорони довкілля, що спочатку виявило махінації (EPA), в найближчі тижні. На січень заплановано його перший офіційний візит до США на посаді CEO.

М. Мюллер пообіцяв потурбуватися про збереження робочих місць на кожному із заводів Volkswagen в усьому світі.

Між тим голова наглядової ради Volkswagen Ганс Дітер Петш під час прес-конференції за підсумками засідання наглядової ради говорив про необхідність відновлення довіри до компанії і "боротьби за кожного клієнта".

Крім того, він наголосив, що розслідування маніпуляцій з даними про викиди оксидів азоту і вуглекислого газу стосуватиметься всіх співробітників, топ-менеджери не зможуть залишитися осторонь. "Ми невпинно шукаємо відповідальних за те, що сталося, і будьте впевнені, ми змусимо їх відповідати", - сказав Г.Д.Петш.

Керівництво VW, як і раніше, вважає, що кількість винних у скандалі невелика.

Надалі випробування шкідливих викидів в автомобілях брендів, що входять до групи Volkswagen, оцінюватимуть незалежні експерти, зазначено в повідомленні автовиробника.

Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року після того, як EPA виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин. Загалом кількість автомобілів, що підлягають відкликанню, становить понад 11 млн.

Окрім однойменного бренду, німецькому автоконцерну Volkswagen належать марки легкових автомобілів Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, мотоцикли Ducati, вантажівки MAN, Scania і Volkswagen Commercial.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА