16:39 10.12.2015

МОЗ України подовжує другий раунд імунізації проти поліомієліту на один тиждень

2 хв читати
МОЗ України подовжує другий раунд імунізації проти поліомієліту на один тиждень

Міністерство охорони здоров'я України подовжує другий раунд додаткової імунізації проти поліомієліту на один тиждень у зв'язку з недостатністю охоплення вакцинацією впродовж першого і другого турів.

За словами заступника міністра охорони здоров'я України Ігоря Перегінця, станом на 8 грудня вакциновано 998 тис. дітей, це майже 44% від запланованого.

"Враховуючи можливу спекуляцію, ми продовжили другий раунд імунізації на один тиждень, тому що для формування популяційного імунітету необхідно вакцинувати 95% дітей. Вакцини вистачає. Якість і безпека вакцини на найвищому рівні, і діти повинні мати змогу захиститися від поліомієліту", - сказав він.

За його словами, спекуляції на тему смертельних випадків після щеплення створюють небезпеку для національної безпеки країни.

"Я не політик, і не хочу ним бути, але такі спекуляції призводять до зниження безпеки країни. Я не виключаю, що це є елементом гібридної війни проти України. Вакцина ОПВ, яка використовується упродовж останніх 50 років, апріорі не може викликати летальних результатів, єдиною можливою побічною реакцією на вакцину ОПВ в 1 з 3 млн випадків є вакцино-асоційований поліомієліт, що виявляється у вигляді паралічу", - зазначив І.Перегінець.

За його словами, усі негативні події, що виникли впродовж 30 днів після імунізації, розслідують регіональні і центральна комісії з оперативного реагування і розслідування негативних наслідків після імунізації (ННПІ). До комісії входять провідні медичні фахівці України. Після проведення експертизи експерти групи роблять висновки про наявність зв'язку між вакцинацією та її наслідками.

"Станом на 10 грудня комісія розглянула чотири випадки, що виникли впродовж 30 днів після імунізації в Київській області, які збіглися в часі з періодом щеплень. Три з них - це смертельні випадки, і один - несмертельний. У всіх чотирьох випадках зафіксована відсутність зв'язку з щепленням", - наголосив І.Перегінець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА