16:10 11.12.2015

Порошенко нагородив співробітників СБУ за спецоперацію зі знешкодження ДРГ

2 хв читати
Порошенко нагородив співробітників СБУ за спецоперацію зі знешкодження ДРГ

Президент України Петро Порошенко нагородив державними нагородами сімох співробітників СБУ, зокрема посмертно - підполковника Андрія Кузьменка, які брали участь у спецоперації зі знешкодження терористичного угрупування 10 грудня на столичному житловому масиві Оболонь.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, відповідний указ президент підписав у п'ятницю, 11 грудня.

А.Кузьменко посмертно удостоєний ордена Богдана Хмельницького III ступеня "за видатні заслуги у захисті державного суверенітету та зміцнення національної безпеки, особисту мужність, виявлену під час виконання службових обов'язків, сумлінне та бездоганне служіння українському народу".

Таку саму нагороду отримають підполковник Віктор Скарбенчук і полковник Максим Якименко. Орденом "За мужність" III ступеня президент нагородив старшого лейтенанта Вадима Алексєєва та старшого прапорщика Руслана Полиновського. Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника Валентина Кузьменка і полковника Сергія Ткачука.

Як повідомлялося, увечері 9 грудня СБУ провела спецоперацію з припинення діяльності ДРГ, що діяла у низці міст України, зокрема в Києві. Під час опору керівник ДРГ, громадянин України, поранив двох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа" і був убитий. Один з поранених бійців "Альфи" пізніше помер у лікарні.

Крім того, під час спецоперації було затримано сімох осіб, що входили в групу: трьох громадян РФ і чотирьох громадян України.

На одній з відпрацьованих під час спецоперації адрес у Києві вилучено вісім готових саморобних вибухових пристроїв, 4 кг тротилу, автоматичну зброю, понад 40 гранат і близько 2 тис. набоїв, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА