17:41 11.12.2015

Порошенко підписав закони про децентралізацію повноважень із державної реєстрації

2 хв читати
Порошенко підписав закони про децентралізацію повноважень із державної реєстрації

Президент України Петро Порошенко підписав закони про децентралізацію повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, П.Порошенко затвердив закон №835-VІІІ "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", ухвалений Верховною Радою 26 листопада.

Документ передбачає передання органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб'єктам повноважень із надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (за органами юстиції залишається державна реєстрація громадських формувань).

Внесені зміни до низки законодавчих актів спрямовані на реформування системи надання адмінпослуг у зазначених сферах державної реєстрації та забезпечення її відкритості та прозорості, оперативності та своєчасності, раціональної мінімізації кількості документів та процедурних дій, оптимізацію видатків державних коштів.

Для забезпечення оптимального функціонування системи визначено розподіл адміністративного збору за державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців таким чином: 40% надходжень цього збору спрямовується в державний бюджет України, 60% надходжень залишається у суб'єктів державної реєстрації.

Крім того, президент підписав закон №834-VІІІ "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". Документ спрямований на спрощення такої процедури і врегулювання процедурних питань, пов'язаних з переданням повноважень органам місцевого самоврядування.

П.Порошенко також підписав закон №836-VІІІ "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів". Документ передбачає здійснення перерозподілу надходжень державного та місцевих бюджетів у зв'язку з переданням від територіальних органів Міністерства юстиції України органам місцевого самоврядування та місцевим державним адміністраціям повноважень із надання адмінпослуг у сферах державної реєстрації прав на нерухоме майно та системи надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Закон спрощує умови ведення бізнесу і триває реформування реєстраційної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА