12:28 14.12.2015

Держприкордонслужба України зосередила зусилля зі спорудження "Стіни" на кордоні з РФ у Чернігівській і Харківській областях

2 хв читати
Держприкордонслужба України зосередила зусилля зі спорудження "Стіни" на кордоні з РФ у Чернігівській і Харківській областях

Державна прикордонна служба України продовжує реалізацію проекту "Стіна" на кордоні з Росією, повідомив голова відомства Віктор Назаренко.

"Ви знаєте, що цей проект розрахований на три роки. Якщо говорити про цей рік, то ми отримали фінансування у розмірі 400 млн грн. Роботи відбуваються на всьому українсько-російському кордоні, але на сьогодні зосереджено зусилля на території двох областей – Чернігівської та Харківської", - розповів він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами В.Назаренка, вже облаштовано майже 220 км протитанкових ровів, понад 40 км рокадної дороги, встановлено 23 спостережні вежі та 17,5 км захисної огорожі.

Голова прикордонслужби зазначив, що створюється не просто кордон з огорожами, а інтелектуальний кордон із відповідними системами спостереження, виявлення та ураження цілей.

"Крім того, у нас є план першочергового облаштування морської ділянки кордону на території Донецької, Запорізької та Одеської областей. Це складова цього проекту, і роботи вже тривають. Кабмін на сьогодні вже схвалив концепцію Державної цільової правоохоронної програми облаштування та реконструкції держкордону на п’ять наступних років. На початку року ми маємо опрацювати детальний план цього облаштування", - наголосив він.

Що стосується морської ділянки, то, за його словами, вона має свою специфіку, з урахуванням якої буде створено систему візуально-технічного спостереження із залученням сучасних комплексів виявлення цілей і реагування на обстановку. "Також йдеться про інженерні споруди, які пов'язані з обороною окремих ділянок, де можлива висадка десантів і ДРГ. Американські колеги планують до кінця року розпочати встановлення в Маріуполі сучасної станції спостереження, яка має багато складових: тепловізійну, радіолокаційну, відеовиявлення цілей, зокрема невеликих", - сказав він.

У перспективі, за словами В.Назаренка, Держприкордонслужба планує встановити шість подібних комплексів на Азовському морі, після цього розпочати їх встановлення в Чорному морі.

Повний текст інтерв'ю з В.Назаренком буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Щорічний велопробіг "Шануємо пам'ять захисників України" відбудеться з 15 до 23 травня - Мінветеранів

Мінкультури внесло ще двох російських акторів до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці

Будь-які переговорні формати з Росією неможливі - Подоляк про зміни в російському керівництві

Окупанти взяли в полон мирних жителів Вовчанської громади, розпочато розслідування - прокуратура

Протягом дня з прикордонних громад Харківщини планують евакуювати приблизно 1,6 тис. осіб - Синєгубов

ТЧХУ попереджає про фейкову інформацію в соцмережах щодо надання соцдопомоги

У Вовчанську та Липцях через ворожі обстріли постраждали четверо мирних жителів - Харківська ОВА

Корнієнко не виключає заповнення окремих вакантних посад у Кабміні на найближчому пленарному тижні

ЦПД: На Харківщині збудовано кілька надійних ліній оборони, маніпуляції про їх відсутність - це ворожа ІПСО

Через ворожий обстріл у Тягинці постраждала місцева жителька - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА