15:06 14.12.2015

"Укртатнафта" вимагає за зберігання державної нафти чотири її балансові вартості - виконавчий директор "Нафтогазу України"

1 хв читати
"Укртатнафта" вимагає за зберігання державної нафти чотири її балансові вартості - виконавчий директор "Нафтогазу України"

ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) вимагає від державного ПАТ "Укртранснафта" 374,6 млн грн за зберігання 239 тис. тонн нафти з квітня 2015 року, повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник на своїй Facebook-сторінці.

"Балансова вартість технологічної нафти в середньому становить 534 грн за тонну. На Кременчуцькому НПЗ штучно утримується 239 тис. тонн балансовою вартістю близько 128 млн грн... Намагаються заробити на державі чотири балансові вартості технологічної нафти (з урахуванням уже сплаченої суми за зберігання до квітня - ІФ), або 1/3 ринкової вартості", - зазначив він.

"Укртранснафта" листом від 30 листопада звернулася до Кременчуцького НПЗ із проханням повернути технологічну нафту, проте одержала відмову.

Як повідомлялося, Кременчуцький НПЗ експлуатує ПАТ "Укртатнафта", менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери ПриватБанку (Дніпропетровськ).

Нафту "Укртранснафти" було передано на зберігання Кременчуцькому НПЗ у період управління держкомпанією Олександром Лазорком, проти звільнення якого виступав лідер групи "Приват" Ігор Коломойський.

Еще по теме

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА