16:06 14.12.2015

Уряд пропонує залишити аграріям 25% нарахувань ПДВ у 2016 р.

2 хв читати
Уряд пропонує залишити аграріям 25% нарахувань ПДВ у 2016 р.

Кабінет Міністрів пропонує залишити аграріям 25% нарахувань податку на додану вартість (ПДВ) у 2016 році, а 75% сплачуватимуться до держбюджету.

Згідно із законопроектом №3630 "Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулюванні економічної діяльності в Україні", пропонується ввести три групи платників податків, які мають право застосування спрощену систему оподаткування (ССО).

Група "А" - фізичні особи-підприємці (ФОП), які не використовують працю найманих робітників, здійснюють виключно торгівлю на ринках та/або надають побутові послуги населенню, та обсяг доходу яких не перевищує 300 тис. грн.

Група "В" - ФОП, у яких до 10 найманих працівників, та обсяг доходу – до 2 млн грн.

Група "С" – сільгосптоваровиробники, в яких частка сільгоспвиробництва за попередній податковий рік дорівнює або перевищує 75%. Ставка податку за ССО для останніх залишається на рівні нормативної грошової оцінки 1 га землі, а обсяг доходу не перевищує 2 млн грн.

Як повідомлялося, спецрежим оподаткування передбачає право сільгосппідприємства залишати в його розпорядженні суму ПДВ, нараховану йому на вартість поставлених товарів і послуг, а не платити в бюджет.

Коаліційна угода передбачає збереження податкових пільг для аграріїв до 2018 року. Між тим оновлений текст меморандуму про співпрацю України і МВФ передбачає їх скасування з 2016 року.

Найбільші аграрні асоціації країни неодноразово виступали проти скасування пільг із ПДВ, мотивуючи це падінням сільськогосподарського виробництва, скороченням надходжень до держбюджету за рахунок зменшення експорту сільгосппродукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА