16:30 14.12.2015

Українці з 1 січня зможуть отримувати пластикові внутрішні паспорти, орієнтовна вартість 100-160 грн без ПДВ - Порошенко

1 хв читати
Українці з 1 січня зможуть отримувати пластикові внутрішні паспорти, орієнтовна вартість 100-160 грн без ПДВ - Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що з 1 січня 2016 року українці зможуть отримати пластикові паспорти громадянина України.

"Я хочу вас привітати з надзвичайно важливим днем в історії України. Те, що ми сьогодні бачили - початок виготовлення паспортів України у вигляді ідентифікаційних карток, - це справжня революція. Це останнє "прощавай!" Радянському Союзу", - сказав президент журналістам у понеділок під час відвідування поліграфкомбінату "Україна", який розпочинає випуск таких паспортів.

За словами глави держави, така пластикова картка вміщуватиме понад 400 кілобайтів інформації, зокрема фотографію, загальні дані про людину, а в перспективі на неї можна помістити медичні та податкові дані про людину і багато іншого.

"На сьогодні ми говоримо про те, що це має коштувати в межах 100-160 грн без ПДВ", - сказав президент.

За його словами, ця подія важлива в контексті зміцнення національної безпеки, адже такі пластикові паспорти практично неможливо підробити, у них величезна кількість рівнів захисту.

"Я пишаюся тим, що вже з 1 січня - і я сподіваюся, що вже не буде ніякого перенесення, - Державна міграційна служба зможе отримувати від поліграфкомбінату "Україна" в повному обсязі такі картки з проектною потужністю в 45 тис. карток на добу", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА