17:47 14.12.2015

Глава оборонного відомства Польщі: Безпечна Україна – означає безпечна Польща та безпечна Європа

2 хв читати
Глава оборонного відомства Польщі: Безпечна Україна – означає безпечна Польща та безпечна Європа

Міністр національної оборони Республіки Польща Антоні Мацеревич відзначає стратегічний характер співробітництва його держави з Україною та необхідність розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Польщею в оборонній сфері.

"Україна є стратегічним партнером Польщі і нашим абсолютним пріоритетом. Тому свій перший візит як міністр оборони я зробив саме до Києва. Безпечна Україна - це безпечна Польща та безпечна Європа", - сказав журналістам А.Мацеревич за підсумками зустрічі з міністром оборони України генералом армії України Степаном Полтораком.

Глава польського оборонного відомства зазначив, що всі спільні починання, про які йшлося на переговорах, міністри оборони двох держав закріпили в Декларації, яку тільки що підписали.

"Це подія для нас дуже важлива, так само, як і український досвід", - наголосив він.

Міністр національної оборони Республіки Польща повідомив, що сьогодні під час зустрічі було ухвалено рішення про подальший розвиток двостороннього співробітництва між Україною та Польщею в оборонній сфері.

"Хочу заявити про нашу готовність до спільних навчань, які вже відбуваються в рамках польсько-канадсько-американського співробітництва в Яворові. Ми прагнемо розвивати її далі, так само, як співробітництво у військово-промисловій галузі", - повідомив А.Мацеревич.

У свою чергу С.Полторак зазначив, що "з першого дня агресії Російської Федерації Польща однією з перших прийшла на допомогу Україні".

"Ми отримали і політичну, і матеріально-технічну підтримку, наші бійці, поранені на фронті, лікувалися в Польщі", - нагадав він.

Глава оборонного відомства України повідомив, що для опрацювання всіх пропозицій, озвучених на сьогоднішніх переговорах, буде створено робочі групи.

Наприкінці зустрічі з пресою С.Полторак подякував керівництву і народу Польщі за підтримку та допомогу Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА