10:18 15.12.2015

Яценюк планує створити 3-7 галузевих холдингів і роздумує про холдинг над ними

2 хв читати
Яценюк планує створити 3-7 галузевих холдингів і роздумує про холдинг над ними

Уряд України має намір об'єднати підконтрольні державі активи в кілька держхолдингів за галузевою ознакою й аналізує доцільність створення єдиного холдингу над ними, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Нацради реформ при президенті в понеділок.

"Ми сповідуємо інтерес галузевого підходу, де кожна галузь матиме відповідний профільний холдинг", - наводить його слова прес-служба уряду.

"Основне запитання - чи будемо ми робити єдиний державний холдинг на самому верху, який буде займатися управліннями всіма від трьох до семи державних холдингів", - додав прем'єр.

Він зазначив, що нині вирішується питання про структуру і кількість таких холдингів.

За його словами, Фонд державного майна отримав доручення підготувати стратегію формування державних холдингів для того, щоби повністю вивести з-під контролю міністрів управління об'єктами державної власності.

А.Яценюк наголосив, що таке рішення підтримує уряд та президент України Петро Порошенко.

Як повідомлялося, ідею створення єдиного держхолдингу з управління найбільшими державними підприємствами, які не будуть приватизовані у найближчі роки, обстоює Мінекономрозвитку під керівництвом Айвараса Абромавичуса.

"Ми рухаємося в напрямку створення державного холдингу з управління всіма підприємствами, які не будуть приватизовані протягом наступних двох років і які не є казенними підприємствами або компаніями регуляторної сфери, - "Украерорух" і схожі, ті підприємства, які мають управлятися централізованим шляхом. Питання лише в тому, скільки держкомпаній має бути - 20, 50 чи 100, виходячи з наших реалій", - заявляв міністр місяць тому. Міністерство публічно допускало створення лише одного холдингу поза цією схемою - в титановій галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА