14:32 16.12.2015

Реалізацію космічної програми "Дніпро" призупинено - російський генерал

2 хв читати
Реалізацію космічної програми "Дніпро" призупинено - російський генерал

У космічної програми "Дніпро" поки що невизначене майбутнє, повідомив журналістам у середу напередодні Дня РВСН командувач Ракетними військами стратегічного призначення (РВСН) генерал-полковник Сергій Каракаєв.

Відповідаючи на запитання "Інтерфакс-АВН", чи є майбутнє у програми "Дніпро", він сказав: "Президент РФ у квітні 2015 року прийняв рішення про призупинення конверсійної програми "Дніпро".

Ракета-носій "Дніпро" - триступінчата, рідинна. Перший і другий ступінь є штатними ступенями міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-20 (за класифікацією НАТО - "Сатана"). Стартова маса "Дніпра" - 210 тонн.

Запуски за цією програмою передбачають утилізацію МБР РС-20Б методом пуску з попутним виведенням у космос корисного навантаження.

Раніше інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу-АВН", що не виключено відновлення пусків МБР РС-20.

"Після виведення українських учасників програми "Дніпро" з консорціуму "Космотрас" у провайдера пускових послуг є всі можливості для реалізації заявленого маніфесту пусків. Для відновлення пусків знадобиться подолання певних процедурних питань, пов'язаних із скасуванням попереднього рішення про зупинку програми", - зазначив співрозмовник агентства.

"Такі плани зараз опрацьовуються", - додав він.

Компанія "Космотрас" інформувала, що на 2016-2017 рр. заплановано п'ять пусків "Дніпро".

Як зазначив співрозмовник агентства, "замість українських підприємств технічний супровід програми "Дніпро" бере на себе Державний ракетний центр імені Макеєва (Міасс, Челябінська область) ".

"Перспективи у програми "Дніпро" є, оскільки необхідно утилізувати приблизно 10 МБР РС-20Б і до 60 МБР РС-20В", - сказав він.

У 2015 році компанія "Космотрас" виконала один пуск "Дніпра", який вивів у космос південнокорейський супутник дистанційного зондування Землі.

Компанія "Космотрас", що мала міжнародний статус, здійснює модернізацію розроблених ГКБ "Південне" (Дніпропетровськ, Україна) МБР РС-20 в конверсійну ракету-носій "Дніпро". Її запуски виконуються із шахтних пускових установок космодрому Байконур і позиційного району Ясненського з'єднання (Оренбурзька область) РВСП, де на бойовому чергуванні перебувають однотипні МБР. З 1999 року виконано 20 успішних пусків ракет-носіїв "Дніпро".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА