14:10 17.12.2015

Квіташвілі: Основна мета реформування охорони здоров'я у 2016 р. - забезпечення повсюдного доступу до первинної меддопомоги

2 хв читати
Квіташвілі: Основна мета реформування охорони здоров'я у 2016 р. - забезпечення повсюдного доступу до первинної меддопомоги

Однією з основних цілей реформування системи охорони здоров'я у 2016 році стане забезпечення повноцінного початку роботи системи доступу до первинної медичної допомоги в кожному населеному пункті з 2017 року, повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Мета на 2016 рік - забезпечити доступ кожної сім'ї до медичної допомоги і розвивати первинну меддопомогу", - сказав він, виступаючи на парламентських слуханнях про реформу охорони здоров'я України в середу.

Крім того, за словами міністра, у 2016 р. пріоритетними будуть завдання модернізації первинної медичної допомоги та забезпечення фінансування первинної ланки у розмірі 35% від усього бюджету (поліклініки, амбулаторії, ФАП), створення сучасних оперативно-диспетчерських служб у Центрах екстреної медицини та медицини катастроф у більшості областей України.

Також у 2016 р. планується завершення реформування системи державних закупівель і передача 100% бюджету на закупівлю лікарських засобів через міжнародні організації, ухвалення нормативної бази для врегулювання правил на фармацевтичному ринку (закон про лікарські засоби).

Крім того, у 2016 р. буде введено систему реімбурсації вартості інсулінів для хворих на цукровий діабет, буде ухвалено необхідні закони для автономізації медзакладів, введено гарантований пакет медичних послуг населенню, які на 100% фінансуватимуться з держбюджету.

Також, за словами О.Квіташвілі, у 2016 р. планується завершити будівництво нового корпусу клініки "Охматдит".

Як повідомлялося, згідно із законопроектом про держбюджет на 2016 рік передбачено виділити з державного бюджету на загальнодержавні видатки з охорони здоров'я кошти у розмірі 44,027 млрд грн, що на 2 млрд грн менше від суми, виділеної у 2015 році.

Медична субвенція з держбюджету місцевим бюджетам у 2016 році становитиме 43,69 млрд грн, тоді як у 2015 році вона становила 46,466 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА