14:47 17.12.2015

На всій окупованій території Донбасу доступний сигнал українських ЗМІ - Бригинець

2 хв читати
На всій окупованій території Донбасу доступний сигнал українських ЗМІ - Бригинець

На звільненій і окупованій території Донбасу доступний сигнал українського телебачення або радіо, повідомив радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець.

"Якщо брати покриття яким-небудь українським ЗМІ, то вся територія, зокрема і окупована, покрита якимось нашим сигналом: чи телебачення, чи радіо (короткі або середні хвилі). Тобто за необхідності завжди є сигнал, який точно покриває територію", - сказав О. Бригинець, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він зауважив, що покриття неоднорідне, оскільки в одних місцях відновити мовлення простіше, в інших - складніше.

"Щоб покрити окуповану територію, необхідно ставити велику щоглу (для передавача - ІФ) на лінії зіткнення. Але навіть наявні вежі відновити важко, оскільки їх постійно обстрілюють. Тому відновлення передавачів здійснюється на більш віддаленій відстані і це ускладнює роботу", - сказав О. Бригинець.

У свою чергу, заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що згідно з приблизними розмірами аудиторії, близько 60% населення Донецької і близько 50% населення Луганської областей мають доступ до українського телебачення.

"50% (населення Донецької області - ІФ) гарантовано дивляться українські національні канали, решта 50% включені і українські канали, припустимо ТРК "Донбас" і ДонТБ... Вони ще становлять близько 10%, а решта 40% - російські канали на окупованій території", - сказала заступник міністра.

Вона зазначила, що в Луганській області ситуація трохи гірша - українські канали там доступні для близько 50-55% населення.

Т. Попова зазначила, що Мінінформполітики в наступному році продовжить роботу з поширення ТБ - сигналу в зоні АТО.

"Наступний транш допомоги із обладнання – від США. Також ми запросили всі європейські країни – можливо, де проводиться заміна аналогового на цифрове мовлення, і звільнилися передавачі", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА