18:29 17.12.2015

"IТТ-Нерухомість" планує відновити частину Будинку профспілок

5 хв читати
"IТТ-Нерухомість" планує відновити частину Будинку профспілок

Компанія "IТТ-Нерухомість" (Київ) має намір реалізувати проект з відновлення частини Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 18/2 у Києві, пошкодженого внаслідок пожежі під час акцій протесту на майдані Незалежності в лютому 2014 року, інвестиції в який оцінюється у близько 160 млн грн.

"Орієнтовна вартість робіт - близько 160 млн грн тієї частини будівлі, яка і надалі належатиме Федерації профспілок України", - повідомив глава Федерації професійних спілок України (ФПСУ) Григорій Осовий на прес-конференції в Києві в четвер.

За даними ФПСУ, у рамках інвестиційного проекту "IТТ-Нерухомість" як інвестор отримає у власність 32%, або 5,5 тис. кв. м будівлі будинку профспілок.

Як уточнив директор "IТТ-Нерухомість" Назар Бенч, передане компанії у власність приміщення планується використовувати під розміщення офісів з метою їх подальшої здачі в оренду, термін окупності проекту - близько восьми років.

Генеральним підрядником у рамках реалізації проекту виступить будівельна компанія "Фенікс-Груп", що входить до компанії "Планета-Буд", уточнив Н.Бенч.

Зі свого боку, заступник голови ФПСУ Володимир Саєнко додав, що до півфіналу оголошеного приблизно дев'ять місяців тому інвестиційного конкурсу з відновлення Будинку профспілок, що передбачає передачу переможцеві у власність частини приміщення після завершення проекту, разом з "IТТ-Нерухомість" вийшла також інвестиційна компанія "Драгон Капітал".

Водночас, за словами В.Саєнка, компанія "Драгон Капітал" після консультацій усередині компанії щодо ризиків, у зв'язку з реалізацією інвестиційних проектів в Україні через нестабільну політичну ситуацію в країні, від подальшої участі в інвест-конкурсі відмовилася.

За даними ФПСУ, загалом участь у конкурсі брало вісім компаній.

У ФПСУ також повідомили, що на участь у попередньому інвестконкурсі, який тривав близько півроку і в рамках якого інвесторам робіт з відновлення Будинку профспілок пропонувалася передача в оренду 50% приміщень будівлі терміном на сім-вісім років, не надійшло жодної заявки.

За даними ФПСУ, інформація про проведення цих інвестконкурсів публікувалася у виданнях спеціалізованих і власних виданнях ФПСУ.

Станом на середину грудня 2015 року до благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" надійшло загалом 3 млн 400,186 тис. грн, а також EUR16,518 тис. і $12,496 тис., яких для відновлення Будинку профспілок недостатньо.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2015 року заступник голови ФПСУ Сергій Кондратюк заявив, що ФПСУ займається пошуком співнвесторів для відновлення Будинку профспілок, а майже усі кошти благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" витрачені, зокрема, на роботи з усунення наслідків пожежі, проведення експертизи і підготовку проекту відновлення будівлі.

За словами С. Кондратюка, ФПСУ має плани з відновлення Будинку профспілок в колишньому вигляді до святкування 25-річчя Незалежності України 24 серпня 2016 року.

При цьому у ФПСУ готові виділити частину приміщень будівлі під музей Революції Гідності й переконані: оскільки Будинок профспілок є одним із символів Євромайдану, то має бути відновлений саме в тому вигляді, в якому він був до пожежі, зазначив С.Кондратюк.

Він також наголосив на неможливості для ФПСУ як постраждалої сторони виступити з позовними вимогами до винуватця пожежі, оскільки такий все ще не встановлений.

За даними ФПСУ, інвестиційний договір між підприємством "Господарське управління ФПСУ" як балансотримачем будівлі, компанією-інвестором, а також генеральним підрядником робіт з відновлення Будинку профспілок підписаний 27 листопада 2015 року.

Завершення цих робіт заплановане впродовж 18 міс.

Раніше, 19 грудня 2014 року у ФПСУ й учасники інструментально-технічного дослідження будівлі з посиланням на експертні висновки Київського національного університету будівництва та архітектури від 17 грудня 2014 року заявили, що Будинок профспілок, постраждалий внаслідок пожежі в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року підлягає відновленню і подальшій експлуатації.

За словами директора добродійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василя Андрєєва, на кінець грудня-2014 вартість робіт до початку запланованих з кінця лютого-2015 обробних робіт становить приблизно 3 млн грн, з яких профспілками і фондом авансом вже сплачені роботи приблизно на 2 млн грн.

При цьому В. Андрєєв уточнив, що на 19 грудня 2014 року на рахунках фонду "Відродження Будинку профспілок" акумульовано близько 2,95 млн грн, а також коштів в іноземній валюті в розмірі, еквівалентному кільком десяткам тисяч доларів США.

За даними ФПСУ, загальна площа дев'ятиповерхової будівлі Будинку профспілок становить близько 20 тис. кв. м, з яких близько 17 тис. кв. м займають профспілкові організації, і близько 3 тис. кв. м - установи Київської міської ради.

ФПСУ створена в 1990 році і є правонаступницею Української республіканської ради профспілок.

ФПСУ до середини грудня 2015 року налічувала близько 70 тис. первинних профспілкових організацій: містить 43 всеукраїнських профспілки і 27 територіальних об'єднань профспілок з майже 8 млн членів.

ТОВ "ITT-Нерухомість" створене в 2005 році і входить до фінансово-інвестиційної групи (ФІГ) "ITT". Основним видом діяльності є надання в оренду і експлуатацію власного або арендованого нерухомого майна.

Дочірня компанія "ITT-Нерухомість" - ТОВ "Інтравест" (Київ).

Чистий прибуток "ITT-Нерухомість" в 2014 році збільшився в 5,2 раза порівняно з 2013 роком - до 51,2 тис. грн, чистий дохід скоротився в 2,7 разу, до 0,363 млн грн.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юрособ і фізосіб-підприємців на 17 грудня 2015 року, власником 100% в статутному капіталі ТОВ була "Амервіно Інвестментс ЛТД" (Лімассол, Кіпр).

Кінцевими бенефіціарами компанії, за даними держреєстру, є Рігінос Харалампос і Марікка Теодолу (обоє - резиденти Кіпру).

Статутний капітал ТОВ "ITT-Нерухомість" на 17 грудня 2015 року становив 4,76 млн грн.

ФІГ "ITT" працює в Україні з 1995 року. До її складу входять компанії: "ІТТ-Інвест" (торгівля цінними паперами й інвестиційно-банківська діяльність), "ІТТ-Капітал" (пряме фінансування), "ІТТ-Менеджмент" (управління активами і фондами), "ІТТ-Консалт" (інвестиційний консалтинг) і "ITT-Плаза" (управління нерухомістю, послуги з оренди нежитлових приміщень і зберігання й відвантаження товарів), "ITT-Нерухомість" (здача в оренду нерухомості) тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА