12:26 18.12.2015

НБУ вирішив ліквідувати банк "Фінанси та кредит"

1 хв читати
НБУ вирішив ліквідувати банк "Фінанси та кредит"

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію і ліквідувати банк "Фінанси та кредит", повідомив НБУ на сайті.

"Національний банк України 17 грудня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) прийняв постанову № 898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси ітаКредит", - ідеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, у зв'язку з невиконанням задекларованих заходів з поліпшення ліквідності й відсутності достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв'язку з тим, що діяльність банку не відповідала вимогам банківського законодавства й нормативно-правовим актам НБУ, регулятор відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних із 17 вересня, а ФГВФО 18 вересня ввів у банк тимчасову адміністрацію на період до 17 грудня.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром є український бізнесмен, народний депутат, мажоритарий і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк посідав 10-те місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків, що діяли в країні. Його зобов'язання перед фізособами на цю дату дорівнювали 16,98 млрд грн, зокрема у валюті - 11,61 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА