17:17 18.12.2015

Грузія виконала усі чотири розділи плану візової лібералізації - звіт ЄК

2 хв читати
Грузія виконала усі чотири розділи плану візової лібералізації - звіт ЄК

Єврокомісія опублікувала позитивний звіт щодо Грузії у зв'язку з виконанням нею зобов'язання стосовно візової лібералізації, повідомляє МЗС Грузії.

Звіт було розміщено на офіційному сайті ЄК кілька хвилин тому.

Документ містить позитивну оцінку діяльності уряду Грузії за зобов'язаннями згідно з планом зобов'язань щодо візової лібералізації. Зокрема, в ньому зазначено, що Грузія виконала всі чотири параграфа плану і проведені країною процедури відповідають європейським і міжнародним стандартам.

У звіті наголошено, що це - четвертий, останній звіт щодо виконання Грузією плану візової лібералізації.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі привітав у своєму спеціальному телевізійному зверненні жителів країни з позитивним висновком Єврокомісії щодо візової лібералізації з ЄС.

"Сьогодні дуже важливий день. Остаточний звіт ЄС щодо Грузії позитивний, що відкриває нам дорогу до Європи без віз, хоча для цього і необхідні певні процедури", - сказав він.

За його словами, комісія однозначно заявила, що Грузія виконала всі взяті зобов'язання та здійснила всі необхідні реформи.

"На підставі звіту ЄК, громадяни Грузії зможуть у майбутньому році вільно їздити до Європи. Хоча це і не означає, що завтра ж це буде можливо, для цього треба кілька місяців. Головне, що Європа визнала наші заслуги і ми визнано лідером серед країн партнерства", - сказав міністр.

І. Гарібашвілі зазначив, що громадяни країни зможуть протягом 90 днів перебувати в шенгенській зоні.

Також він подякував кожному члену уряду. "Це була дуже трудомістка робота. Хочу привітати всіх. Ми на 100% виконали взяті нами зобов'язання щодо ЄС і не залишили жодного знака. Все виконали сповна", - сказав він, наголосивши, що "це важливий крок на зміцнення нашої країни, найважливіша подія в новітній історії нашої країни".

Він зазначив, що "Європа - це наш дім і цінності Європи для громадян Грузії - природний стан". "Лише будівництвом європейської Грузії ми зможемо залучити наших братів - абхазів і осетин, для яких європейська Грузія буде місцем єдиного проживання", - наголосив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА