13:55 19.12.2015

Жебрівський відзначає важливість збереження держпідтримки для вугільних підприємств у бюджеті-2016

2 хв читати
Жебрівський відзначає важливість збереження держпідтримки для вугільних підприємств у бюджеті-2016

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв докласти зусиль у переговорах з народними депутатами від регіону і членами уряду про збереження в держбюджеті на наступний рік видатків на підтримку вугільної галузі.

Як повідомляє прес-служба ОблВЦА, про це він заявив у п'ятницю, виступаючи перед представниками вугільних підприємств, які приїхали на мітинг з вимогою до центральної влади забезпечити сталу роботу підприємств паливно-енергетичного комплексу регіону.

"Донецька обласна військово-цивільна адміністрація зацікавлена в тому, щоб шахти працювали, люди отримували зарплату, а податки йшли в обласний бюджет. Ми вже написали кілька листів до Кабінета Міністрів, до голови Бюджетного комітету та голови Верховної Ради з проханням залишити підтримку вугільної промисловості. Вимоги, які сьогодні ви озвучуєте, ми абсолютно підтримуємо. Ми усвідомлюємо, що нам потрібно виводити наші шахти на прибуткову роботу. Для цього працюємо", – зазначив П. Жебрівський.

За його словами, обласна влада спільно з органами прокуратури працює над поверненням вугільних полів у користування державним шахтам, це ж стосується і центрально-збагачувальних фабрик.

"Будемо разом з вами робити все, щоб до бюджетної скарбниці збереглися всі видатки на підтримку вугільної галузі. Потрібно зібрати не лише мажоритарників з різних фракцій, але й депутатів, які пройшли за списками, як мінімум з Донецької та Луганської областей, щоб вони ініціювали і наполягали на внесенні такого рядка до бюджету на 2016 рік", – заявив голова області.

За оперативними даними, на державних вугледобувних підприємствах Донецької області, розташованих на підконтрольній українській владі території, загальна сума заборгованості із заробітної плати (з нарахуваннями) становить 576,2 млн. грн. (зокрема перед працівниками 216,6 млн. грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА