16:28 20.12.2015

Переважна більшість молодих людей в Україні пишаються тим, що є громадянами країни - опитування

2 хв читати
Переважна більшість молодих людей в Україні пишаються тим, що є громадянами країни - опитування

81% опитаних представників української молоді заявили, що пишаються тим, що вони є громадянами України, свідчать дані соціологічного дослідження "Молодь України - 2015", проведеного компанією GfK Ukraine.

Водночас, згідно з оприлюдненим прес-релізом компанії, не пишаються українським громадянством 8%, а близько 11% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

Окрім цього, 91% опитаних вважають себе українцями за національністю, 6% вважають себе росіянами, 1% - представниками іншої національності, 4% опитаних не змогли відповісти, оскільки можна було обрати кілька відповідей.

44% опитаних представників української молоді заявили, що хочуть жити в Україні й не планують емігрувати. Ще 38%, можливо, хотіли би повчитися або попрацювати за кордоном деякий час, але потім повернулися б в Україну. 17% молодих людей хотіли б емігрувати з України - 4% планують це зробити найближчим часом, 13% шукають відповідних можливостей.

Головними причинами, з яких молоді люди хочуть емігрувати, є відсутність таких можливостей для роботи, як в інших країнах, а також те, що в країні, на їхню думку, немає реальної демократії та законності.

Говорячи про бойові дії та загрозу війни, 26% респондентів заявили, що готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі, якщо їх мобілізують або виникне нагальна потреба (серед чоловіків таких 34%, серед жінок 17%). Ще 3% опитаних уже брали або беруть участь у воєнних діях.

Загалом 69% молодих людей вважають, що держава має брати хоч би якусь участь у заходах, спрямованих на виховання національно-патріотичної свідомості дітей і молоді.

Дослідження було проведене компанією GfK Ukraine (ГФК Юкрейн) в 2015 році на замовлення Міністерства молоді та спорту України за підтримки системи ООН в Україні, зокрема Фонду народонаселення ООН (UNFPA), Програми розвитку ООН (UNDP), Дитячого фонду ООН (UNICEF), програми Волонтери ООН (UNV) й офісу координатора системи ООН.

Цільовою групою дослідження є молодь України - громадяни України віком від 14 до 35 років, що постійно проживають на території України (без урахування тимчасово окупованих і непідконтрольних територій).

Під час дослідження було проведено всеукраїнське опитування методом онлайн-інтерв'ю (для користувачів Інтернету) й особистих інтерв'ю вдома у респондента (для не користувачів Інтернету і жителів сіл). Вибірка з 2852 респондентів репрезентативна для населення України (без урахування тимчасово окупованих і непідконтрольних територій) відповідної вікової категорії за статтю, віком, областю проживання, розміром населеного пункту і відсотка користувачів Інтернету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА