13:24 21.12.2015

Смерть прокурора з Дрогобича розслідують як доведення до самогубства

2 хв читати

За фактом загибелі прокурора з міста Дрогобича Львівської області Павла Химчука поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками доведення до самогубства.

"18 грудня слідчий відділ Дрогобицького відділу поліції вніс до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 120 Кримінального кодексу України. Для всебічного та об'єктивного розслідування це кримінальне провадження передали до слідчого відділу прокуратури Львівської області", - повідомив прокурор Львівської області Роман Федик на брифінгу для журналістів у понеділок.

Прокурор області також додав, що у зв'язку зі смертю працівника прокуратури проводиться службове розслідування.

За словами прокурора Львівської області, 18 грудня П.Химчук намагався вчинити самогубство. Як стверджує прокурор, П.Химчук "завдав собі дев’ять ножових поранень у живіт і дві рани в шию".

За словами Р.Федика, пораненого прокурора знайшла дружина і викликала "швидку". Але медики не змогли врятувати йому життя - того самого дня П.Химчук помер у реанімації місцевої лікарні.

Р.Федик розповів, що перед смертю прокурор оприлюднив заяву про кримінальний злочин, а під час огляду квартири виявлено копію наказу прокурора Львівської області про призначення П.Химчука прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури на час декретної відпустки одного з працівників. На звороті документа була передсмертна записка.

Крім того, прокурор Львівської області повідомив, що у загиблого були проблеми особистого характеру, але прокурор сказав, що вони не підлягають розголошенню з етичних мотивів.

За даними Р.Федика, за результатами конкурсного відбору П.Химчук посів у рейтинговому списку 25-те місце, при тому, що штатна чисельність місцевої прокуратури становить 24 посади.

За словами Р.Федика, наказ про призначення прокурором на час відпустки з догляду за дитиною іншого працівника П.Химчук отримав на руки у відділі кадрів обласної прокуратури 17 грудня і після цього повернувся додому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА