15:26 21.12.2015

ДВС викликає нардепа Вінника для стягнення 335 млн грн боргу на користь Альфа-Банку

2 хв читати
ДВС викликає нардепа Вінника для стягнення 335 млн грн боргу на користь Альфа-Банку

Департамент Державної виконавчої служби (ДВС) Міністерства юстиції викликає депутата Верховної Ради Івана Вінника (фракція "Блок Петра Порошенка") для стягнення на користь Альфа-Банку (Київ) заборгованості в сумі 335,429 млн грн за кредитною угодою, підписаною сторонами 24 листопада 2008 року.

Про це йдеться у відповідному документі від державного виконавця, опублікованому в урядовій газеті "Урядовий кур'єр". Зокрема, згідно з документом, сума заборгованості І.Вінника за кредитом становить 321,381 млн грн, заборгованість за відсотками за користування кредитом - 13,945 млн грн, пеня за прострочення оплати відсотків - 103,133 тис. грн.

Державний виконавець просить народного депутата з’явитися 22 грудня і надати документи, що підтверджують оплату боргу, або дати пояснення стосовно невиконання рішення суду Новокаховського міського суду Херсонської області від 9 грудня про стягнення боргу. У разі нез'явлення до державного виконавця І.Вінника чекають штрафні санкції та примусове приведення через органи внутрішніх справ.

І.Вінник - засновник і колишній директор "Заводу будівельних матеріалів №1" ("ЗБМ №1", Нова Каховка Херсонської обл.), найбільшого виробника газобетону в Східній Європі. Корпоративний конфлікт між "ЗБМ №1" і Альфа-Банком, причиною чого стала відсутність у сторін згоди з вирішення питання наявних фінансових зобов'язань заводу перед банком і в результаті якого І.Вінник був зміщений з посади гендиректора "ЗБМ №1", виник у липні 2013 року. Тоді Альфа-Банк звинуватив у доведенні до банкрутства "ЗСМ №1" І.Вінника, який, у свою чергу, заявив про спробу рейдерського захоплення заводу Альфа-Банком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА