17:59 21.12.2015

"Зоряні війни: Пробудження сили" стали рекордсменом світового прокату в перший уїк-енд

2 хв читати
"Зоряні війни: Пробудження сили" стали рекордсменом світового прокату в перший уїк-енд

Новий епізод "Зоряних воєн" зібрав близько $528 млн у світовому прокаті за перший уїк-енд, встановивши новий рекорд, заявив CEO кіностудії Disney Боб Айгер в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Фільм "Світ Юрського періоду", що вийшов минулого червня, зібрав за аналогічний період $524,9 млн.

"Показники виявилися не просто гарними, вони вищі, ніж ми припускали ще вчора", - сказав Б. Айгер. У неділю Disney говорив про збори в розмірі $517 млн.

Причому показ фільму ще не розпочався в Китаї, який є другим після США ринком кінопрокату в світі. У Китаї показ нового епізоду "Зоряних воєн" стартує 9 січня.

За перший уїк-енд у США і Канаді виторг від продажу квитків становив $238 млн проти $208 млн у "Юрського періоду". У прем'єрний ніч стрічка заробила $57 млн і побила рекорд фільму "Гаррі Поттер і дари смерті", що зібрав у 2011 році $43,5 млн, пише BBC.

У Великобританії та Ірландії "Зоряні війни: Пробудження сили" за зборами в прем'єрну ніч і в перші дні прокату також обігнав цей фільм. У Росії, за даними BBC, нові "Зоряні війни" заробили в перший день 198 млн рублів, поступившись "Залізній людині-3" (256 млн рублів) і мультфільму "Міньйон" (214 млн рублів).

На думку аналітика Morgan Stanley Бенджаміна Свінберна, за найоптимістичнішого сценарію фільм може зібрати у світовому прокаті $2,25 млрд. Продаж пов'язаних з киносагой товарів, прав на покази платними телеканалами тощо. можуть принести компанії ще $1 млрд. Чистий прибуток Disney, на думку експерта, може становити до $1,35 млрд.

Економіст Credit Suisse Шейх Омар вважає, що цей фільм і чотири наступні за ним частини, що виходитимуть до 2019 року, можуть принести компанії чистий прибуток у розмірі $4,2 млрд за виторгу в $7,8 млрд.

Disney не розкриває даних про те, яким був бюджет на його створення. Аналітики оцінюють його в суму близько $200 млн, не рахуючи багатомільйонних витрат на рекламу фільму, повідомляє Bloomberg.

Перший фільм кіноепопеї "Зоряні війни: Нова надія", вийшов у прокат у травні 1977 року і мав величезний успіх. Попередній, шостий епізод, був знятий в 2005 році. Фільм "Зоряні війни: Пробудження сили" розповідає про події, що сталися через 30 років після шостого епізоду.

Режисером сьомого епізоду став Джей Джей Абрамс. У картині зіграли як звичні вже актори саги Харрісон Форд, Керрі Фішер і Марк Хемілл, так і молоді актори - Джон Бойега і Дейзі Рідлі.

Акції Walt Disney Co. під час торгів у понеділок дешевшають на 1,3%, її капіталізація оцінюється в $178,1 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА