10:59 22.12.2015

Українська сторона CЦКК констатує погіршення ситуації вздовж лінії розмежування в зоні АТО

2 хв читати
Українська сторона CЦКК констатує погіршення ситуації вздовж лінії розмежування в зоні АТО

Керівник української сторони Спільного центру контролю й координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенант Андрій Таран поінформував спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про погіршення ситуації в зоні АТО на вихідних.

"Генерал-лейтенант Андрій Таран поінформував спостерігачів СММ ОБСЄ, що упродовж вихідних днів, 19 і 20 грудня, обстановка уздовж лінії розмежування сторін залишалася напруженою і мала тенденцію до ескалації. За вихідні спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 120 випадків порушення режиму припинення вогню (19 грудня - 63 випадки і 20 грудня - 57 випадків). 15 обстрілів велися цілеспрямовано по позиціях Збройних сил України і безпосередньо населених пунктах із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, нібито відведеного бойовиками", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства оборони України.

Українська сторона СЦКК зафіксувала за цей час 15 випадків застосування забороненої зброї: три обстріли із 120-мм міномета по населених пунктах Нижньотепле і Станиця Луганська, 9 обстрілів із 82-мм мінометів по населених пунктах Красногорівка, Піски, Зайцеве і Мар’їнка, а також обстріл з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град" населеного пункту Красногорівка.

"За останні три дні простежується збільшення обстрілів з використанням мінометів, передусім калібром 82 мм. Показово, що кількість обстрілів традиційно збільшується перед проведенням тристоронніх зустрічей у Мінську", - констатують у СЦКК.

З огляду на ситуацію керівник української сторони СЦКК вкотре звернувся до представників СММ ОБСє та керівника російської сторони СЦКК із закликом вжити активних заходів і забезпечити виконання представниками незаконних збройних формувань досягнутих сторонами угод щодо відведення забороненої зброї та неухильного виконання умов припинення вогню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА