13:01 22.12.2015

У Латвії немає заарештованих рахунків Арбузова, стверджує його захист

3 хв читати
У Латвії немає заарештованих рахунків Арбузова, стверджує його захист

Адвокати колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова заявляють про відсутність заарештованих рахунків їхнього клієнта в Латвії і вказують на недостовірність інформації, поширюваної Генеральною прокуратурою України про С.Арбузова.

Адвокати у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" оприлюднили відповіді латвійської сторони на запити захисту про наявність рахунків С.Арбузова і їх можливий арешт у Латвії.

"Захист Арбузова зробив офіційні запити до латвійських державних установ і в латвійські банки. Тепер у нас є документальне підтвердження тому, що Генеральна прокуратура України ввела українську громадськість в оману", - сказав адвокат Сергій Ковальов.

У документі від Латвійської ради присяжних судових виконавців, копію якої продемонстрували адвокати, зокрема, зазначено: "Перевіривши інформацію в реєстрі виконавчих справ, Латвійська рада присяжних судових виконавців не констатувала, що в справах судових виконавців є справи, в яких Сергій Арбузов був би у статусі стягувача або боржника".

Ще одна відповідь, продемонстрована адвокатами, - від інформаційного центру Міністерства внутрішніх справ Латвії. "Відповідаючи на вашу заяву про надання відомостей, інформаційний центр Міністерства внутрішніх справ повідомляє, що в інформаційного центру немає відомостей про кримінальні процеси, в яких у якось статусі був би залучений Сергій Арбузов", - вказано в копії документа.

Відповіді на запити в латвійські банки, за твердженням захисту, також містять негативну інформацію про наявність рахунків у банках С.Арбузова.

Таким чином, за словами адвоката, заява Генпрокуратури України про нібито арешт латвійськими правоохоронцями $49,5 млн на рахунках С.Арбузова не відповідає дійсності.

Крім того, адвокат вказав на недостовірність, на його думку, інформації Генпрокуратури про звернення до суду в Україні про міжнародний розшук С.Арбузова. "Суди в Україні не займаються розшуком, цим займається Інтерпол. Тому це відкрита брехня".

С.Ковальов також спростував інформацію Генпрокуратури про те, що С.Арбузова звинувачують у присвоєнні державних коштів. "Я заявляю, що наш клієнт уже давно не підозрюється в присвоєнні коштів", - заявив адвокат.

Відповідаючи на запитання про те, яке нині формулювання на сторінці Інтерполу щодо розшуку С.Арбузова, адвокат сказав: "Якщо там досі вказано "привласнення майна", то це питання до українських правоохоронців. Ми зверталися в Інтерпол, і зараз є відповідь, що наші звернення на розгляді. Генпрокуратура, змінивши підозру нашому клієнтові ще в травні цього року, чомусь не змінила його для Інтерполу. Чому не змінила? Європа не розуміє, що таке "розтрата майна". Європа розуміє "вкрав". "Вкрав" - це для Європи аргумент".

Адвокат повідомив, що захист безрезультатно звертався в українські правоохоронні органи з питанням припинення розшуку у зв'язку зі зміною звинувачення.

Відповідаючи на запитання про те, в чому зараз підозрює Генпрокуратура С.Арбузова, С.Ковальов зазначив: "Підозра змінена. Це означає, що Генпрокуратура фактично відмовилася від попередньої підозри. Змінене звинувачення полягає в тому, що він нібито розтратив кошти Національного банку України, які йшли як пряма інвестиція в статутний капітал ТОВ "БТБ".

Як повідомлялося, близько року тому колишній генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив про суми грошових коштів, заарештованих на рахунках колишніх високопосадовців держави.

Зокрема, В.Ярема вказав, що в екс-першого віце-прем'єра С.Арбузова заарештовано в латвійських банках $49,3 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА