13:42 22.12.2015

Центробанки України і Польщі підписали угоду про валютний своп на $1 млрд

1 хв читати
Центробанки України і Польщі підписали угоду про валютний своп на $1 млрд

Національний банк України (НБУ) і центральний банк Польщі (Narodowy Bank Polski) підписали угоду про відкриття своп-лінії на PLN4 млрд ($1,03 млрд за поточним курсом), повідомив регулятор на веб-сайті у вівторок.

"Отримані кошти будуть використовуватися на поповнення міжнародних резервів України, вартість яких з початку 2015 року збільшилася вдвічі, головним чином, завдяки підтримці міжнародних партнерів", - процитувала прес-служба главу регулятора Валерію Гонтареву.

Як наголошується в повідомленні, своп-угода спрямована на підтримку дій НБУ для стабілізації фінансової системи України.

"Таким чином NBP приєднується до групи центробанків країн і міжнародних фінансових установ, які підтримують програму реформ в Україні", - наголосив у свою чергу глава NBP Марек Белька, слова якого наводяться на сайті.

Як повідомлялося, в середині вересня 2015 влади України заявили про наявність домовленості Національного банку України та центрального банку Польщі (Narodowy Bank Polski) щодо укладення угоди про валютний своп на $1 млрд.

У вересні стало відомо, що НБУ уклав договір про валютний своп з Національним банком Швеції на $500 млн, а в травні 2015 року Нацбанк підписав угоду про валютний своп із Народним банком Китаю у розмірі CNY15 млрд (близько $2,44 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА