14:39 22.12.2015

Противник посилює і перегруповує підрозділи на деяких напрямках на Донбасі

2 хв читати
Противник посилює і перегруповує підрозділи на деяких напрямках на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції, як і раніше, складна, противник продовжує посилення і перегрупування своїх підрозділів, зокрема, на новоайдарському, слов'янському, донецькому і волноваському напрямках.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Противник продовжує інтенсивний вогневий вплив на сили АТО із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони, розміщеному на його сайті у вівторок.

В управлінні наголосилии, що представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Стаханова і Донецька забороненого Мінськими домовленостями озброєння - мінометів, танків і самохідних артилерійських установок (САУ).

Що стосується дій противника за добу, то, за даними української розвідки, зусилля ворога були зосереджені на прихованому розміщення забороненого Мінськими домовленостями озброєння на слов'янському, донецькому і волноваському напрямках; на посиленні та/або перегрупуванні передових підрозділів 1 і 2 армійських корпусів (АК) на новоайдарському, слов'янському, донецькому і волноваському напрямках; доукомплектуванні з'єднань та частин 1 і 2 АК, а також нарощуванні логістичного забезпечення за рахунок поставок із території РФ озброєння і військової техніки, паливно-мастильних матеріалів і військового майна.

Противник також здійснював розвідку сил АТО, застосовуючи для цього диверсійно-розвідувальні групи, засоби радіоелектронної розвідки і літаки-розвідники ВР РФ.

"Встановлені чергові факти загибелі військовослужбовців 2 АК. 20 грудня в районі Станиці Луганської під час розвантаження боєприпасів у результаті їх детонації загинули чотири і поранено п'ять осіб", - інформує ГУР Міноборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА