16:17 22.12.2015

Порошенко вітає рішення ВР щодо направлення до КС законопроекту про зміни до Конституції в частині правосуддя

2 хв читати
Порошенко вітає рішення ВР щодо направлення до КС законопроекту про зміни до Конституції в частині правосуддя

Президент України Петро Порошенко подякував парламентарям за направлення проекту змін до Конституції щодо судової реформи до Конституційного Суду.

"Я розглядаю це як дуже позитивний сигнал, і хотів би подякувати Верховній Раді. 291 голос - це яскрава демонстрація того, що якщо треба, парламентарі здатні об'єднатися, парламентарі здатні дуже відповідально підійти до долі реформ, це ще один сектор, надзвичайно важливий для країни", - сказав президент журналістам у вівторок в Ізраїлі, коментуючи відповідне голосування в українському парламенті.

Він висловив задоволення у зв'язку з тим, що нарешті дано старт судовій реформі в країні, і сподівається, що подальше голосування за цю реформу буде так само результативним.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада підтримала постанову про направлення до КС законопроекту президента про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя.

Відповідно до регламенту Верховної Ради після включення законопроекту про внесення змін до Конституції України до порядку денного сесії депутати направляють його до КС України для отримання висновку про відповідність законопроекту статтям 157 і 158 Основного закону. Після отримання висновку КС парламент попередньо схвалює законопроект (перше читання) щонайменше 226 голосами. Остаточно закон про внесення змін до Конституції України ухвалюється на наступній сесії конституційною більшістю голосів(не менше ніж 300).

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект забезпечить незалежність судової влади, підвищить вимоги та професійні стандарти до суддівського корпусу, обмежить імунітет суддів, оптимізує систему судоустрою, забезпечить інституційні можливості прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень, а також забезпечить безперервну та ефективну роботу органів судової влади в перехідний період.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА