18:07 22.12.2015

Продовольче ембарго поширюється на 46% груп товарів, що експортуються до РФ - Павленко

2 хв читати
Продовольче ембарго поширюється на 46% груп товарів, що експортуються до РФ - Павленко

Торговельне ембарго Російської Федерації поширюється на м'ясо та м'ясопродукти, рибу, молочні продукти, овочі, фрукти та горіхи, вироби з борошна, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Ці групи товарів займають 46% (або $116 млн) у нашому експорті сільгосппродукції до РФ. У загальному ж експорті аграрної продукції, який за десять місяців становив $11,6 млрд, частка "заборонених для РФ сільгосппродуктів" становить лише 1%", - написав міністр.

Він повідомив, що в січні-жовтні поточного року обсяг експорту української сільськогосподарської продукції до РФ скоротився на 73% - до $253,8 млн.

За його словами, повністю припинилося експортне постачання до Росії молока згущеного, масла тваринного, яєць птиці, готових чи консервованих продуктів з риби та ракоподібних, зернових злаків, насіння олійних культур, кондитерських виробів з цукру.

О.Павленко зазначив, що для інших груп товарів, які експортуватимуться з України до РФ, діятимуть мита, погоджені РФ у рамках СОТ.

"Окрім цього, під великим питанням залишається приєднання до російських торговельних обмежень інших країн – членів Євразійського економічного союзу. З ними Україна наразі продовжує підтримувати режим вільної торгівлі, який є взаємовигідним", - додав О.Павленко.

Уряд РФ у середині серпня прийняв постанову, що режим зони вільної торгівлі стосовно України в РФ припинить діяти з 1 січня 2016 року і буде введено продовольче ембарго, якщо російські заклопотаності у зв'язку з набуттям чинності договором про асоціацію України та ЄС не буде знято.

Тристоронні консультації між РФ, ЄС та Україною на міністерському рівні, що відбулися 1 грудня у Брюсселі, не привели до досягнення необхідних домовленостей, було дано доручення експертам спробувати протягом місяця знайти прийнятні рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

Amnesty International засудила Росію за використання касетних боєприпасів проти мирного населення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА