18:48 22.12.2015

ВР відмовила Кабміну у збільшенні відрахувань держпідприємств до бюджету

1 хв читати
ВР відмовила Кабміну у збільшенні відрахувань держпідприємств до бюджету

Верховна Рада провалила голосування за урядовий законопроект (№3627) про встановлення для державних унітарних підприємств єдиної норми відрахувань до бюджету частки чистого прибутку - не менше ніж 30%: у сигнальному голосуванні в другому читанні його підтримали 172 депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", прем'єр Арсеній Яценюк як компроміс пропонував прибрати нижню планку розміру відрахувань, повністю передавши визначення норми та порядку відрахувань прибутку на розгляд Кабміну, проте така пропозиція під час сигнального голосуванні набрала 183 голоси.

Голова профільного парламентського комітету Андрій Іванчук уточнив, що уряд розраховує на додаткові надходження від цього закону у розмірі 5,2 млрд грн на рік.

Нині державні унітарні підприємства, які є суб'єктами природних монополій, і ті, у яких плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку перевищує 50 млн грн, відраховують 30% чистого прибутку, всі інші державні унітарні підприємства - 15%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА