10:22 23.12.2015

У Краматорську відкрито Центр експорту Export-UA, створений для підтримки малого та середнього бізнесу

2 хв читати
У Краматорську відкрито Центр експорту Export-UA, створений для підтримки малого та середнього бізнесу

Донецька торгово-промислова палата (ТПП) відкрила в Краматорську Центр експорту Export-UA, повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації у вівторок.

Участь у відкритті проекту, спрямованого на підтримку малого та середнього бізнесу, взяли перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський, президент Донецької ТПП Ельвіра Севостьяненко та перший віце-президент, генеральний секретар ТПП України Михайло Непран.

Як зазначає обласна влада, Export-UA став результатом спільної роботи української сторони, уряду Японії та Програми розвитку ООН.

Під час виступу Є.Вілінський зазначив, що підтримка малого підприємництва - серед пріоритетів обласної влади. Він також висловив сподівання, що в майбутньому вдасться провести цикл навчання для українських бізнесменів спільно з ООН та Європейським Союзом.

"Свого часу ми доклали багато зусиль для підписання угоди про вільну торгівлю з Європейським Союзом. З 2016 року вона починає діяти, і перед нами стоять серйозні виклики, щоб вийти на європейський ринок", - наголосив перший заступник керівника регіону.

Головною темою презентації було привернення уваги до ролі малого та середнього бізнесу в розвитку сучасної економіки регіону Те, що робить Донецька торгово-промислова палата, співпадає з нашим стратегічним завданням. Дуже часто середній бізнес не має фінансових чи людських ресурсів для розвитку, тому такі проекти спрямовані на те, щоб допомогти підприємцям працювати і розвиватися у нинішніх умовах", - зазначив М.Непран.

У свою чергу, за словами Е.Севостьяненко, найголовніша мета діяльності Export-UA - системна підтримка бізнесу без політики. "Дехто ніколи не займався зовнішньоекономічною діяльністю, і цим людям необхідна допомога", - наголосила президент Донецької ТПП.

Під час презентації директор Export-UA Галина Перепелиця зазначила, що лише 40% підприємців області готові до експорту своїх товарів. Більшість представників малого та середнього бізнесу не має фінансових можливостей для вироблення продукції, яка відповідала б європейським стандартам. Також важливою проблемою є відсутність на Донеччині кваліфікованих маркетологів, які проводили б дослідження ринку. А послуги українських маркетингових компаній дуже дорогі, невеликі підприємці не можуть дозволити собі ці послуги.

Є.Вілінський зазначив, що проект Донецької ТПП - один із найважливіших щодо відновлення Донбасу, тому що він сприятиме новим можливостям бізнесу регіону. "Зараз повністю змінились відносини підприємців і влади. Тепер ми повинні дякувати бізнесу за те, як він формує наш бюджет і дохідну частину, щоб ми могли задовольнити всі потреби нашої області у відновленні та подальшому розвитку", - наголосив Є.Вілінський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА