16:22 23.12.2015

У Генпрокуратурі просять нардепів обмежити термін збору підписів за відставку Шокіна

2 хв читати
У Генпрокуратурі просять нардепів обмежити термін збору підписів за відставку Шокіна

У Генеральній прокуратурі України закликають народних депутатів обмежитися в часі збором підписів за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна.

"Що стосується збору підписів у парламенті за відставку генерального прокурора України. Вчора представники Радикальної партії анонсували, скажімо так, повторний забіг. Ще раз повідомляю нашу позицію: у народного депутата є таке право – збирати підписи на підтримку тієї чи іншої постанови Верховної Ради, але при цьому ми звертаємося до наших колег з парламенту і просимо встановити в регламенті певні терміни збору таких підписів", - сказав прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко в середу на брифінгу в Києві.

Він наголосив, що доцільно парламентаріям встановити обмежений час на збір підписів. "Мало місяці – нехай це буде два або три. Але збирати підписи за відставку генерального прокурора всю каденцію парламенту – це, по-перше, на нашу думку, нелогічно, а по-друге – це фактично є тиском на адресу генпрокурора і Генпрокуратури", - сказав В. Куценко.

Він також звернув увагу: "Звертається генеральний прокурор щодо зняття недоторканності того чи іншого депутата, і бачите, що певні фракції одразу підписуються під підтримкою недовіри".

Прокурор Генпрокуратури запевнив, що ніякі підписи, які збираються народними депутатами, "не зупинять нашої роботи".

В. Куценко вважає, що такі дії народних депутатів не матимуть успіху, оскільки генпрокурор виконав окреслені завдання. "Незважаючи на будь-який політичний тиск, робота триватиме", - запевнив В. Куценко.

Раніше народні депутати збирали підписи на підтримку питання про відставку генпрокурора, було зібрано 140 підписів. Ініціатором виступила фракція "Самопоміч", однак листи з підписами народних обранців були вкрадені.

22 грудня лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що народні депутати знову почали збирати підписи за відставку генпрокурора В. Шокіна.

Для включення до порядку денного питання про відставку генпрокурора необхідно зібрати 150 підписів народних депутатів, а для того, щоб відправити генпрокурора у відставку, - 226 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА