19:21 23.12.2015

Держлісагентство підготувало до реалізації понад 360 тис. новорічних ялинок

2 хв читати
Держлісагентство підготувало до реалізації понад 360 тис. новорічних ялинок

Державне агентство лісових ресурсів України в 2015 році підготувало до реалізації понад 360 тис. новорічних ялинок, повідомила перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

"Цього року ми підготували понад 360 тис. новорічних ялинок. Це не означає, що усі вони зрубані і чекають, коли ви їх купите. Це ялинки, які підготовлені до реалізації і ростуть на спеціально відведених територіях і якщо будуть якісь побажання, ви можете звернутися до наших підприємств, після чого її зрубають", - сказала вона на брифінгу в середу.

За словами К.Юшкевич, Держлісагентство впровадило використання етикеток-самоклейок, які значно дешевші за пластикові бирки й дають змогу відстежити походження дерева. Бирки цього року також використовуються, оскільки були закуплені про запас.

Крім того, підприємства Держлісагентства реалізують ялинки і сосни в ящиках, які можна висадити в грунт по закінченні новорічних свят.

Ціни на зрубані дерева в середньому становлять 50-60 грн за метр, за ялинку в ящику доведеться викласти від 200 грн за метр.

К. Юшкевич нагадала, що незаконне вирубування ялинки громадянами тягне накладення штрафу у розмірі 85-170 грн, для чиновників - 119-204 грн. В період новорічних свят штраф стягується в триразовому розмірі.

Окрім штрафу порушник має компенсувати завдану зеленим насадженням шкоду, сума якої становить від 1,152 тис. до 1,852 тис. грн залежно від висоти ялинки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА