13:54 24.12.2015

Южаніна заявляє про відповідність голосування профільного комітету з тютюнових акцизів процедурі

2 хв читати
Южаніна заявляє про відповідність голосування профільного комітету з тютюнових акцизів процедурі

Глава профільного податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна заявляє, що діяла згідно з процедурою під час ухвалення комітетом рішення з тютюнових акцизів на обговоренні законопроекту №3688 про зміни до Податкового кодексу.

"Коротко поясню тільки, що на вказаному засіданні питання щодо акцизів для курців двічі (!) виносилося на голосування. І спочатку члени комітету висловилися за те, щоб залишити ставки акцизу у варіанті, запропонованому Мінфіном, - тобто 40% специфіка і 3 адвалор", - написала Н.Южаніна на своїй сторінці в мережі "Фейсбук".

За її словами пізніше, за пропозицією одного з членів комітету, до розгляду питання повернулися - за це проголосували більшістю голосів.

"Процедура розгляду питань на комітеті передбачає таку можливість, і в мене, як модератора дискусії, не могло бути заперечень проти бажання депутатів, яке вони підтвердили голосуванням", - додала вона.

Але жоден із запропонованих варіантів, включаючи урядову пропозицію, не набрав необхідної кількості голосів, про це Н.Южаніна і заявила з трибуни Верховної Ради.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів України на сторінці в мережі "Фейсбук" заявило, що профільний податковий комітет Верховної Ради 22 грудня підтримав його пропозицію про збільшення для тютюнових виробів специфічної ставки і мінімального податкового зобов'язання на 40% і адвалорної ставки на 3 процентні пункти. За цю пропозицію проголосувало 11 із 17 зареєстрованих членів комітету.

Проте наприкінці засідання нардеп Максим Курячий (БПП) порушив питання переголосування ставок тютюнових акцизів. Ця пропозиція, проте, не знайшла достатньої підтримки, і засідання завершили.

Н.Южаніна у вівторок заявила, що комітет не підтвердив закладене в законопроекті збільшення для тютюнових виробів специфічної ставки і мінімального податкового зобов'язання на 40% та адвалорної ставки на 3 процентних пункти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА