16:38 24.12.2015

У Слов'янську через неправильні умови транспортування зіпсовано 3550 тест-систем для діагностики СНІД на 3 млн грн

2 хв читати
У Слов'янську через неправильні умови транспортування зіпсовано 3550 тест-систем для діагностики СНІД на 3 млн грн

У Слов'янську (Донецька обл.) через недотримання температурного режиму транспортування зіпсовано 3550 тест-систем, які мали доставити зі Слов'янського центру у в Запорізький, Полтавський, Харківський, Херсонський та Київський міський центри.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Громадській організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ" (ЛЖВ), загальна вартість зіпсованих тест-систем становить 3 млн грн.

"Тест-системи для виявлення вірусу ВІЛ відправили звичайною поштовою посилкою, знаючи, що ці тести потрібно зберігати і транспортувати, дотримуючись холодового режиму", - повідомили в ЛЖВ.

За інформацією мережі ЛЖВ, Міністерство охорони здоров'я України у вересні-жовтні 2015 року перерозподілило залишки тестів на ВІЛ, які зберігалися в Слов'янському центрі СНІДу в Запорізький, Полтавський, Харківський, Херсонський та Київський міський центри.

"Тест-системи прийшли в ці центри вже зіпсованими. Реагенти пересилали через "Нову пошту", причому поштовий оператор попередив про відсутність послуги пересилок вантажів із дотриманням температурного режиму", - повідомили в ЛЖВ.

Крім того, ЛЖВ повідомляє, що "після того, як тест-системи були зіпсовані, завідувач Слов'янським міським центром центру СНІДу Олександр Кушаков звернувся з листом до ЛЖВ із проханням придбати ці тести коштом громадської організації". Крім того, він попереджав про неприпустимість недотримання температурного режиму під час транспортуванні тест-систем.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" О.Кушаков, питання транспортування препаратів та тест-систем перебувають поза його компетенцією, а відповідальність за транспортування тест-систем несе лабораторія при Міській клінічній лікарні Слов'янська.

Він також зазначив, що Департамент охорони здоров'я Донецької області наразі не проводить необхідних дій з організації обласного центру СНІДу, який міг би поєднати функції з лікування та діагностики ВІЛ/СНІД.

"У нашого міського центру СНІДу Слов'янська немає ні фінансування, ні приміщення, ні можливості, для того, щоб виконувати функції обласного центру. Фактично ми фінансуємося з міського бюджету Слов'янська. Навіть лабораторія належать не нам, а міській лікарні. Якби організували обласний центр СНІДу, багато проблем було б вирішено, так, як це було зроблено, наприклад, у Луганській області. Вони змогли це зробити", - сказав він.

При цьому О.Кушаков зазначив, що наразі ВІЛ-інфіковані пацієнти в Донецькій області на півроку забезпечені ліками, зокрема, за рахунок препаратів, закуплених коштом державного бюд

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА