08:14 25.12.2015

ВР продовжила термін перебування малайзійських слідчих на території України для розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17

2 хв читати
ВР продовжила термін перебування малайзійських слідчих на території України для розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Малайзією про продовження дії угоди між двома країнами про направлення малазійського персоналу в Україну у зв'язку з катастрофою літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН-17 до 18 серпня 2016 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект №0070 у ніч на п'ятницю на засіданні парламенту проголосували 247 народних депутатів.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

У жовтні 2015 року Нідерланди оприлюднили доповідь міжнародної групи експертів про причини авіакатастрофи літака "Боїнг" "Малайзійських авіаліній" на сході України, які дійшли висновку, що лайнер 17 липня 2014 року збила ракета ЗРК "Бук". Однак група прямо не вказує на причетність до катастрофи Російської Федерації.

Крім того, Україна тоді також оприлюднила свій звіт про цю катастрофу. Як заявив віце-прем'єр України, голова урядової комісії з координації питань розслідування цієї авіакатастрофи Геннадій Зубко, розслідування, проведене українською стороною, доводить, що малайзійський літак МН17 збила ракета російського виробництва, запущена з установки "Бук" з непідконтрольних Києву територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА