20:59 25.12.2015

Порошенко підписав закон про науку та наукову діяльність

2 хв читати
Порошенко підписав закон про науку та наукову діяльність

Президент України Петро Порошенко оголосив про підписання закону України "Про науку і наукову діяльність".

Як повідомила в п'ятницю прес-служба президента України, П.Порошенко повідомив про своє рішення підписати цей закон під час зустрічі з ученими, педагогами і парламентаріями, які опікуються питаннями розвитку та підтримки науки в Україні.

"Президент назвав ухвалення цього закону за демократичною прозорою процедурою з залученням Міністерства освіти і науки, НАУ, вишів, депутатського корпусу та громадянського суспільства прикладом консолідації та досягнення спільної мети", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як наголошується, глава Української держави відзначив спільну відповідальність вчених і практиків щодо імплементації цього закону та запевнив учасників наради щодо своєї активної участі в цьому процесі.

"Я розраховую на вас. Ми маємо використовувати той потенціал, наших майбутніх нобелівських лауреатів, я впевнений, що вони будуть. Маємо створити лабораторії, створити умови захисту результатів інтелектуальної праці. Маємо створити законодавство. Маємо створити для них соціальні ліфти, і в цьому полягає реформа Академії наук, тому що для кожного відкривається ця перспектива", – сказав П.Порошенко.

Глава держави також висловив думку, що слід позбавлятися радянських стереотипів у сприйнятті науки. "Ми живемо в інших умовах. Ми створимо для молодих учених найкращі умови. Але цією кращою умовою буде змагальність. Ви будете змагатися за гранти. Ви будете змагатися за кошти оборонпрому, за кошти державного оборонного замовлення. Будете змагатися, щоб отримати кошти з енергоефективності", – сказав президент.

На думку П.Порошенка, закон, який він підписав, відкриває перед ученими унікальні перспективи. "Але перед справжніми вченими - людьми, які хочуть перетворити Україну на сучасну європейську державу. І критерієм для мене буде, щоб це відчув звичайний громадянин", – заявив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА