14:15 28.12.2015

Суд змінив Корбану запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою

2 хв читати
Суд змінив Корбану запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою

Дніпровський районний суд Києва на засіданні в понеділок прийняв рішення змінити запобіжний захід лідеру партії "УКРОП" Геннадію Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою терміном на 60 днів.

Водночас, за словами адвоката Г.Корбана Аліни Самарець, невідомо, де політик перебуватиме під вартою. "Це рішення про тримання під вартою невідомо де", - сказала вона.

А.Самарець назвала це рішення незаконним, оскільки у нових адвокатів не було можливості ознайомитися з матеріалами справи, а в самому рішенні суду лунали прізвища колишніх захисників, що, за її словами, свідчить про те, що текст був написаний заздалегідь.

Адвокат лідера "УКРОПу" одразу після оголошення рішення суду заявила, що "воно було підготовлене щонайменше три дні тому".

Водночас прес-секретар партії "УКРОП" Євгенія Кравчук написала на своїй сторінці у Facebook: "Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про зміну запобіжного заходу Геннадію Корбану на тримання під вартою протягом 60 діб. В ухвалі суду були, зокрема, вказані прізвища адвокатів, від яких Геннадій Корбан відмовився. Адвокати заявляють, що текст ухвали був написаний заздалегідь".

Сам Г.Корбан після оголошення рішення закликав своїх прибічників до спокою та попросив підтримки під час розгляду апеляції. "Давайте збережемо спокій і порядок. Я прошу вас усіх підтримати мене у той момент, коли буде апеляційний розгляд. У нас досить хороша позиція для того, щоб виграти апеляційний розгляд", - сказав він.

Після свого звернення до присутніх Г.Корбан покинув залу засідань у супроводі правоохоронців.

Під час оголошення суддею Миколою Чаусом рішення про запобіжний захід прибічники Г.Корбана голосно скандували "Ганьба", заглушаючи суддю.

Як повідомлялося, Г.Корбана затримали 31 жовтня. 4 листопада йому повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 та ст. 349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську як заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради). Г.Корбану було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якої закінчувався 31 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА