18:55 29.12.2015

Загальний тариф на транспортування газу для споживачів України у 2016 р. зросте на 6,3%

2 хв читати
Загальний тариф на транспортування газу для споживачів України у 2016 р. зросте на 6,3%

Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України з 1 січня 2016 року збільшиться на 6,3% - із 689,1 грн до 732,7 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Згідно з ухваленим на засіданні у вівторок рішенням Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), середній розрахунковий тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами для ПАТ "Укртрансгаз" із січня залишиться незмінним на рівні 236,7 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ), тоді як розподільними трубопроводами тариф зросте на 9,6% - із 452,4 грн до 496 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Єдиний в усій Україні загальний тариф на транспортування природного газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу магістральними трубопроводами і середнього розрахункового тарифу на транспортування газу розподільними трубопроводами.

Крім того, тариф на транспортування природного газу для споживачів, підключених безпосередньо до магістральних газопроводів ("на прямих трубах"), збережено на діючому рівні - 615,1 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ). Постачання природного газу безпосередньо магістральними газопроводами в обхід розподільних газових мереж здійснюється великим промисловим споживачам - хімічним, металургійним та цементним підприємствам.

Із 1 жовтня 2015 року в компетенцію комісії вже не входить встановлення тарифів на постачання природного газу за регульованим тарифом.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА